Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата: Нямаме информация Александър Алтънбашев да е мъртъв

26 май 2022, 08:25 часа • 5795 прочитания

Все още текат следствени действия и не мога да кажа подробности относно информацията, че в жилището на изчезналия търговец на криптовалута Александър Алтънбашев са съхранявани в сейф огромна сума пари. Това каза говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова в ефира на Нова телевизия.

Тя съобщи още, че са иззети записи от камери и те се преглеждат. Лицето, което сестрата на Алтънбашев е видяла да се опитва да влезе в дома на брат си, се издирва. "Сестра му е видяла лице, покрито с дрехи, което се е опитало да влезе в дома му. Тя се е развикала и то е избягало", заяви Петрова и добави, че лицето се издирва. 

Попитана дали Алтънбашев е жив, тя каза, че нямат информация, че той е мъртъв. "Нямаме информация, че му се е случило нещо", каза говорителят на прокуратурата.

Петрова отказа да коментира и появилата се информация, че мъжът е казал на сестра си, че отива в Бургас. "Изискани са данни за трафика на мобилния му телефон, но какво са показали те, не мога да кажа", заяви тя.

"На този етап сме много оскъдни относно предоставянето на информация. Основната линия, по която се работи, е отвличане. Проверяваме и версията той да се е укрил", каза Петрова. 

ОЩЕ: Мистериозно изчезна български криптотърговец - издирването на милионера продължава

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес