Случаят с убитата жена в Перник: Била е със защита от домашно насилие

8180
Случаят с убитата жена в Перник: Била е със защита от домашно насилие
Снимка: Pixabay

43-годишната Анита Димитрова беше открита мъртва в събота в дома на съпруга ѝ в Перник, като по тялото ѝ бяха открити множество наранявания. 41-годишният Димитър Димитров е задържан по подозрения за убийство за срок до 72 часа и обвинен. Той отрича да има нещо общо.

Повдигнатите обвинения са за умишлено убийство. Ако бъде признат за виновен, мъжът може да лежи в затвора от 10 до 20 г.

Убитата жена, намерена в багажник в София, е оставила бележка с име

32-годишната жена, чието тяло по-рано днес беше намерено в багажник на автомобил, е имала притеснения за живота си и на работното си мя...

От прокуратурата заявиха, че в качеството на обвиняем Димитър Димитров се е възползвал от правото си да не дава обяснения. Пред близки, дошли на място в жилището, е заявил, че не той е извършил деянието.

В края на декември е имало подаден сигнал за конфликт в семейството. По този повод жертвата е била с поставена защита от домашно насилие, казват от Окръжната прокуратура в Перник. На съпруга ѝ била издадена забрана да доближава жилището на повече от 50 метра за срок от 10 месеца. Наложена му е и глоба.

Все още се очаква резултатът от аутопсията, за да се изясни причината за смъртта. По първоначални данни става въпрос за намушкване с нож, съобщава bTV. От прокуратурата обаче не потвърждават.

ОЩЕ: След убийството на жената, открита в багажник: Задържаният получи обвинение

Оставиха в ареста 37-годишния мъж, който преби до смърт съпругата си

Варненският окръжен съд остави в ареста 37-годишния мъж от село Бозвелийско, който на 6 февруари вечерта преби до смърт съпругата си. ...

Димитър Димитров се е обадил на бащата на съпругата си Анита с думите, че „нещо лошо се е случило". След това едно от двете деца на семейството, които живеят при баба си и дядо си, е подало сигнал в полицията, стана ясно от брифинг на прокуратурата в града.

По думите на старши комисар Павел Млеканов, директор на Областната дирекция на МВР, самата специфика на случая подсказвала, че е извършено тежко криминално престъпление, в което има умисъл. „Дали убийството е извършено в състояние на афект, е друг въпрос”, подчерта той, цитиран от Нова ТВ.

Бащата на убитата жена - Васил, е отишъл в апартамента, в който е извършено тежкото деяние, преди полицията. "Димитър ми се обади в 4:15 сутринта и ми каза, че е станало нещо много лошо. Отидохме и видяхме Анита цялата в кръв, лежи на пода. Децата видяха всичко. Той не ни пускаше да влезем в апартамента. Малката внучка имаше ключ", разказа Васил пред Нова ТВ.

"През годините беше все едно и също. Избухлив. Не може да се контролира, като пие. Съветвахме я да си остане при нас. Тя преди два месеца се върна пак при него. (Димитър) Заплашваше, че ще се самоубие, ако не се върне. Пращаше клипчета как пие препарати. За мен животът няма смисъл, но ще се боря за децата. Няма да ги оставя", заяви още бащата на убитата Анита.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян полицай катастрофира във Велико Търново

Бургаските митничари задържаха контрабандно оборудване за яхта

Граничари хванаха големи количества контрабандни цигари на Лесово (СНИМКИ)

Полицията иззе незаконно оръжие от дома на пловдивчанин

Опит за подкуп: Мъж поиска полицаите "да си затворят очите" срещу 50 лева

Пиян шофьор вилня на паркинг във Велико Търново

Пореден случай на насилие: Mъж отвлече и преби 19-годишно момиче в Козлодуй

Внезапно изскочи пред камиона: Дете е в болница след инцидент в Бургас

Ало измамници заплашваха с часове възрастна жена, взеха и 4 000 лв.

АПИ трябва да плати солидно обезщетение за смърт при потопа в село Бисер

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com