X
 
 

Стотици българи жертви на трафик от началото на годината

699 0
Стотици българи жертви на трафик от началото на годината
Снимка: БГНЕС
Българите жертви на трафик са 387 за първите 9 месеца на 2019 година. 258 от тях са трафикирани с цел развратни действия, 56 с цел принудителен труд и 51 са спрямо бременни жени с цел продажба на новородено. Това обяви секретарят на Националната комисия за борба с трафика на хора Камелия Димитрова по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, предаде репортер на БГНЕС. Наблюдава се обаче спад на непълнолетните лица, станали жертва на трафик, допълни тя.

В същия момент БНР съобщи шокиращи данни за експлоатация на българчета в Солун, като се позова на данни от гръцка неправителствена организация. Децата са принуждавани със заплахи да продават цигари и наркотици. Има случаи и на сексуална експлоатация.

18 октомври - Световен ден за борба с трафика на хора

18 октомври е Световният ден за борба с трафика на хора. Трафикът на хора в световен мащаб представлява сериозно нарушение на човешките...

Организацията е регистрирала 50% увеличение на бездомните деца в Солун, подложени на експлоатация. Съобщава се за 137 деца от България и Албания, предимно момичета, които са принудени да продават нелегално цигари, наркотици или са подлагани на сексуална експлоатация. Психолози, разговаряли с децата, съобщават, че малолетните се страхуват да посочат имената на лицата, които ги принуждават със заплахи да се подлагат на сексуална експлоатация.

Само за първите девет месеца на годината са регистрирани 750 бездомни деца, предимно малолетни мигранти, които работят по 15 часа на ден и получават само храна.

Организацията, която се намира в Солун, често оказва помощ и на малтретирани жени. Сред тях също има българки с малки деца. Настаняват ги в защитени места и им оказват необходимата помощ.

За случаите на детска експлоатация са информирани властите и Агенцията по закрила на децата.

Разбиха канал за просяци в Швейцария и Франция

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица за участие в престъпен сговор за трафик на хора във Франция ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители