X
 
 

Стара Загора се включва в Похода за свобода срещу трафика на хора 

851 0
photo of Стара Загора се включва в Похода за свобода срещу трафика на хора 
Снимка: Aктуално
В 10:30 часа на 19 октомври от парк “Тракия” до V основно училище ще тръгне Походът за свобода в Стара Загора. Той е най-мащабната информационна кампания срещу трафика на хора в света и Града на липите е една от спирките му. Походът ще премине по централния булевард "Цар Симеон Велики" и ще завърши до парк „Александър Стамболийски” (Алана). Събитието е посветено на Европейския ден за борба с трафика на хора, който се отбелязва на 18 октомври.

По време на инициативата участниците ще имат възможност да се запознаят с целите и услугите на денонощната Национална телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали за случаи на трафик безплатно на телефон 0800 20 100. Тя е създадена през 2015-а от Фондация “А21 България” с подкрепата на Националната комисия за борба с трафика на хора и е един от най-ценните инструменти за подкрепа на български граждани, пострадали от трафик на хора. 

Походът за свобода събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора целта му е да се насочи вниманието на българите към огромните мащаби на трафика на хора и търговията с човешки животи у нас. Благодарение на ефективните партньорства на “А21 България” с Националната комисия за борба с трафика на хора, Местните комисии за борба с трафика на хора, Българскиа младежки Червен кръст и превантивно-информационните центрове в общините, страната ни взима участие с 25 града в международната инициатива.

Ежегодно в уникалното по рода си глобално събитие се включват повече от 450 града в над 50 държави, което го прави най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света. 

Според данни на Европол България е сред основните страни на произход на жертви на трафик в Европа, а доклад на Националната комисия за борба с трафика на хора за 2018 г. сочи, че се наблюдава ръст на българските граждани жертва на трафик с цел трудова експлоатация.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители