Съдят измамница, измъкнала 8000 лева от доверчив благодетел

822
Съдят измамница, измъкнала 8000 лева от доверчив благодетел
Снимка: МВР

За измама в размер на 8 хиляди лева е предадена на съд от Териториалното отделение в Девня към Районна прокуратура – Варна 30-годишната Гергана Н., съобщават от Апелативната прокуратура в морския град. От обвинението посочват, че в периода от септември до октомври 2018 г. 30-годишната жена, която е със завършен трети клас, многократно се е възползвала от добродушието на местен земеделец, при когото е работела преди време. Тя завела в цеха му двете си малолетни деца, които били боси и гладни, и го помолила да ги нахрани. Казала му, че съпругът ѝ я изоставил, а тя е безработна и без пари.

Земеделецът я съжалил и я оставил с децата да преспи в цеха, дал ѝ пари. След това тя започнала да иска пари от него по различни поводи – за животоспасяващи операции, за плащане на здравни осигуровки, за настаняване на децата ѝ в социален дом.

Адвокатка и неин помощник обвинени за измами с жилища в Пловдив

Десетина души са пострадали от измамната схема, създадена от пловдивска адвокатка и неин помощник, а днес Районна прокуратура в Пловдив...

Но след като на 4 октомври 2018 г. отново се обадила на благодетеля си и поискала 1000 лева, за да плати откуп, тъй като била отвлечена, той се усъмнил  и със свои близки намерил измамницата в селото, където живеела с двете деца.

В хода на досъдебно производство станало ясно, че жената никога не е настанявала децата си за отглеждане в социален дом, както и че никога не е ползвала медицински услуги и не е била хоспитализирана в болнични заведения. С измамите си тя завлякла с 8000 лв. състрадателния земеделец.

Ако съдът признае Гергана за виновна, я грози от 1 до 6 години лишаване от свобода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com