Съдят майка, задушила бебето си

12262
Съдят майка, задушила бебето си
Снимка: БГНЕС

В Пловдивския окръжен съд започна делото срещу 33-годишната Юлияна Илинова от Сопот, която на 15 юни миналата година уби в частна клиника "Торакс" новородения си син, предаде съобщи БГНЕС.

Срещу Юлияна бе повдигнато обвинение за умишлено убийство, наказанието за което може да бъде и доживотна присъда. Развоят на делото, чийто окончателен край се очаква утре сутринта, обаче, води към условно наказание.

Пред съда днес застанаха обвиняемата с двамата си адвокати Хари Харалампиев и Тошко Стоев и прокурорът Тодор Павлов. Бяха призовани 27 свидетели и вещи лица, но обвинението и защитата се споразумяха за съкратено съдебно следствие. Квалификацията по обвинението не бе променена, въпреки че защитата пледира за неумишлено убийство. Делото се гледа при закрити врати. Според защитата, майката не е искала да лиши от живот бебето си, а го е прегърнала толкова силно, че то е починало.

Юлияна Илинова е майка на две момичета - на 13 и 4 години, за които се грижи добре, както се очакваше да потвърдят свидетелите, сред които и свекърът й.

Съпругът й е шофьор на ТИР и непрекъснато пътува в чужбина, но след случилото се не са се разделили, живеят заедно. Юлияна е правила опит да махне детето, но аборт не е бил възможен поради късен срок.

Издирват убиеца от "Соло"

Подсъдимият за двойното убийство пред столичния клуб "Соло", станало на 18 април 2009 година, е обявен за издирване. Полицията търси Ил...

Тя е криела бременността си и сама е отишла в Пловдив, където и е направено секцио. След раждането е водила разговор за осиновяване. Убийството на момченцето е извършено на четвъртия ден след раждането.

Днес прокурор Тодор Павлов промени искането на прокуратурата от ефективна на условна присъда, но утре ще стане ясно решението на съда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com