50 урока за малките житейски обрати

38296
50 урока за малките житейски обрати

Историята на тази книга започва като колонка във вестник. Когато Реджина става на 50 години, написва 50-те урока, на които животът я е научил. Заглавията на всеки от “уроците” са остроумни фрази като: “Не се вземай прекалено насериозно, и без това никой друг не го прави” или “Животът не е вързан с панделка, но все пак е подарък”. И докато на някои тези сентенции могат да се сторят изтъркани, то след прочит на кратките есета трудно бихме останали равнодушни. Защото, първо, са доста лични, и второ, разказват за неща, които са близки на всички ни.

Реджина Брет се ражда в многодетно семейство и детството й не било никак розово. Често мислела, че точно в момента, когато се е родила, Бог е мигнал, и така и не е разбрал за съществуването й. На 21 години Реджина става самотна майка, а на 40, тъкмо когато започнала да вярва, че щастието най-накрая й се е усмихнало, се разболява от рак на гърдата. Но това, което тя прави, е не да разказва сърцераздирателно за личните си драми, а да осмисли случилото се и да извлече поука от него. Есетата й са поднесени по един стегнат и забавен начин и както, сигурно е, писането е помогнало на самата нея да се справи с проблемите си, така и четенето на тези своеобразни уроци би могло да бъде полезно на всеки. “Бог никога не спи” е нещо като ръководство за това как да се справим с най-големите предизвикателства и трудности в живота. С истински истории и простички примери Реджина Брет стига до житейските истини - че щастието всъщност е въпрос на избор, че Бог ни обича, защото е Бог, а не заради това което сме или не сме, че в края на краищата, най-важно е дали си обичал.

Престъпленията на Фердинанд фон Ширах

Един успял берлински адвокат по наказателно право се изявява като изключително проницателен разказвач. В своите разкази, подобни на про...

Цена 12 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com