10 грешки, които правят много домакинства, когато обзавеждат малък апартамент

9485
10 грешки, които правят много домакинства, когато обзавеждат малък апартамент
Снимка: Samsung Electronics

Подреждането на малък апартамент може да бъде много по-трудно от подреждането на голям интериор. Тук всеки детайл има значение!

2 най-чести грешки при подреждането на малка стая

В малък интериор заложете на аксесоари в тъмни цветове или с едра шарка. По-добре е да оставите стените в светли цветове - не е необходимо да ги правите бели веднага!

Втората често срещана грешка при подреждането на малък апартамент? Еклектика! Ако в голям интериор комбинацията от различни дизайнерски стилове дава интересен, оригинален ефект, тогава в малък апартамент е трудно да се създаде такова впечатление. Тук е по-добре, ако ситуацията е издържана в същия стил.

Стилно и евтино: 5 идеи за създаване на ефектен интериор с малък бюджет

Функционалността е най-важният въпрос в малък апартамент

Подреждането на малък апартамент не е само изборът на мебели и аксесоари по ваш вкус. Често това е преди всичко опит да организирате интериора така, че да поберете всичките си вещи. Въпреки че тази позиция е разумна, в нея се крият няколко подводни камъни.

Първо, в малък интериор е лесно да се прекалява. Може да има твърде много от всичко: мебели, аксесоари, предмети за декорация.

Когато намалите количеството детайли в интериора, той веднага става по-хармоничен и спретнат. Нека има по-малко мебели и се опитайте да вместите тези, които пасват в пространството възможно най-добре.

Третата грешка е липсата на място за съхранение. Малките интериори трябва да се организират разумно и наличното пространство да се използва пълноценно! Ето защо, когато планирате подреждането на малък коридор, проектирайте шкаф за съхранение. За спалнята изберете легло с чекмедже, където можете да поставите допълнителни неща. Мебелите във всекидневната могат да достигат чак до тавана, а пуфовете могат да се отварят, за да осигурят допълнително място за съхранение на дреболии.

Какво прави интериора по-евтин: ТОП 10 знаци

Зониране на малък апартамент - как да го направите правилно?

Малкият апартамент изисква зониране на пространството. Много хора използват тежки мебели и прегради за това - в резултат на това интериорът започва да изглежда тесен и клаустрофобичен.

Целта ви не е да разделите една малка стая на две. Затова вместо тежка стена или плъзгащи се врати опитайте да използвате ажурни рафтове, различни цветове на стените или просто си поиграйте с подредбата на мебелите.

Но не отделяйте зоните с различни текстури на пода! Ако поставите ламинат в хола, светли плочки в кухнята и тъмни плочки в коридора, оптически ще намалите неоправдано свободното пространство!

Функционалността на интериора често се влияе и от... правилното осветление! Добре осветената малка стая веднага ще изглежда по-голяма!

Детайлите, които имат значение

Текстилът, изработен от твърде тежки материали, ще претовари хола или спалнята ви. Вместо такива детайли, дайте предпочитание на леки завеси, щори и тънки, но все пак топли вълнени одеяла.

Светлият текстил изглежда най-добре в малки стаи. Ако предпочитате тъмни аксесоари, изберете ги стратегически и в малки количества.

Последната грешка, която трябва да избягвате при обзавеждането на малък апартамент, е да не използвате умни трикове.

Включете огледала в интериора. Опитайте се да имате скрин, шкаф или библиотека с отразяващи фронтове (например лакирани). Не се страхувайте от стъклени повърхности, оставете ги да се появят и във вашия апартамент. Всичко това ще направи интериора оптически по-голям и просторен!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Знамения за косата и ноктите, които всяка жена трябва да спазва

Защо се срещнахме, ако не можем да бъдем заедно

За да расте косата ни по-бързо: трихолог назовава 7-те най-добри продукта

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com