10 храни, които може да ядете вечно, без значение кога сте ги купили

8203
10 храни, които може да ядете вечно, без значение кога сте ги купили
Снимка: Pexels

Повечето хранителни продукти имат на опаковката си печат „най-добра“ до определена дата, но това не означава задължително, че те са развалени след тази дата! Някои храни ще останат добри за неопределено време,  когато са прибрани правилно.

Ето няколко ежедневни артикула ще изтраят с години - понякога десетилетия - дори след като са били отворени. Дръжте тези продукти под ръка, вместо да ги изхвърлите, и ще спестите разхищението на храна, както и ще си спестите пари! 

Тези храни ви състаряват и причиняват бръчки

Съхраняването на младостта на кожата възможно най-дълго е цел, към която дамите се стремят. Помощници в борбата им с негативното влияни...

Ето кои са те:

1. Мед

С времето медът може да кристализира, но в никакъв случай няма да му се развали качеството или да се превърне в неизползваем. Причината да е толкова устойчив на разваляне е, че се състои само от около 17% вода, което е твърде ниско, за да побере повечето бактерии и гъбички. Медът всъщност дехидратира бактериите, така че по същество той е вид консервант!

Ако медът ви кристализира, просто минете запечатания съд под гореща вода за няколко минути. Медът ще омекне, като същевременно ще запази сладкия си вкус.

2. Захар

Поскъпват основни хранителни продукти

Пазарът на храни в магазина вече ни излиза солено. Най-драстично е поскъпването на олиото, показват данни на земеделското министерство,...

И двата вида захар - бяла и кафява могат да останат в добро качество за доста дълго време, ако се съхраняват в херметически затворен съд далеч от светлина и топлина. Когато захарта се съхранява правилно, тя е изключително негостоприемна за бактерии и други неща, които вероятно не искате да ядете.

Ако, обаче, се остави влагата да въздейства на захарта, тя може да стане твърда и сплъстена и дори да се превърне в развъдник на бактерии. За дългосрочно съхранение опитайте да поставите захарта си във вакуумно запечатваща се кутия.

3. Бял ориз

Специално споменавам белия ориз, защото кафявият ориз в крайна сметка ще се развали заради по-голямото съдържание на масло в него. Но белият ориз, ако се съхранява правилно в херметически затворен съд, ще остане годен за консумация завинаги!

4. Сол

Ето тези съставки са достоен заместител на виното в ястията

Всяка една домакиня е изпадала в ситуация, в която няма под ръка бутилка червено вино, а приготвянето на ястието й го изисква. В такъв ...

Третирането на храни със сол е един от най-старите методи за консервиране на хранителни продукти. Той е изключително ефективен при дехидратиране на неща, включително бактерии, така че правилно съхраняваната сол ще остане използваема в продължение на години.

Ако, обаче, солта е подсилена или има добавени съставки, като йод, можете сами да предположите, че тя ще има по-кратък срок на годност от обикновената стара сол. Все пак ще остане добро състояние в продължение на няколко години!

5. Царевично нишесте

Царевичното нишесте е друга прахообразна съставка, която ще остане годна за консумация за неопределено дълго време. Следвайте същите съвети за съхранение, изброени по-горе, за да сте сигурни, че ще остане незамърсено и неовлажнено в херметически затворен съд, съхраняван далеч от светлина и топлина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com