10 начина да спестим пари по празниците

3391
10 начина да спестим пари по празниците
Снимка: iStock

За повечето от нас пазаруването за празниците може вече да е започнало. Празниците идват скоро и има много хора, желаещи да ни зарадват. Времето е ограничено и има много разнообразни избори. Всеки от нас иска да купи определен набор от неща, но е трудно да спестим парите си. Как да се справим с този процес, за да отговаря на нашия бюджет?

Всъщност има много начини за разумно пазаруване, без да се охарчваме прекалено. Някои правила за пазаруване преди празниците могат не само да ни помогнат да пазаруваме разумно, но и да бъдем по организирани през годината в разпределянето на бюджета. Те могат да ни помогнат за по-доброто управление на финансите, да зарадват нас и нашите близки и да не изпадаме във финансови затруднения. Защо да харчим пари ненужно, когато можем да пазаруваме разумно?

Как да спестим пари от пазаруването за Коледа?

За никого не е тайна, че по време на Коледа се харчат много пари. Храна, подаръци, украса - това са само част от покупките, които прави...

Създаване на списък за пазаруване и бюджет

Тъжно е няколко дни преди Нова година да открием, че сме забравили да купим подарък за някои наш близък човек. Но да го търсим на 30 или 31 декември не е добра идея: може да срещнем огромни опашки и полупразни рафтове в магазините.

За да избегнем това, трябва да направим предварително списък с всички, които искаме да изненадаме. Разделяме го на блокове: семейство, приятели, колеги. До всяко име написваме подаръка, който искаме да закупим, и неговата приблизителна цена. Събираме всички цени и се уверяваме, че сумата е в рамките на вашия бюджет. Ако това не е така, ще трябва да преразгледаме списъка.

Ето няколко полезни съвета за пазаруване преди празника, които могат да ни помогнат в спестяването:

1. Разпределение на получените промоционални имейли. Не бива да бързаме да грабнем първата атрактивна оферта. Проучвайки пазара предварително и преглеждайки най-добрите оферти ще можем да направим разумни покупки след това.

Грешките при пазаруване, които ни струват СКЪПО!

Пазарувате без списък Да правите списък не е остаряло! Това е полезно, защото така не само няма да забравите нещо, но и няма да купите...

2.Проследяване на разходите, чрез интелигентни приложения или електронно банкиране. По този начин ще знаем с колко пари разполагаме и колко време ги използваме, без да харчим излишно. Ако нямаме тази възможност, е добре да си записваме всички разходи.

3. Задаване на бюджет за картички, опаковки и други подобни разходи, различни от самия подарък.

4. Предварително  изясняване на  дните за пазаруване, когато има по-големи отстъпки.

5. Определяне на  точното време за пазаруване. Също така е важно да определим какво точно желаем да купим. Например след януарския празник електрониката обикновено е по-евтина. Ако искаме да закупим нова джаджа е по-добре да отложим тази покупка.

6. Използване на приложения за пазаруване онлайн.

Как да изберете перфектен подарък за половинката си за Коледа?

До Коледа остават по-малко от две седмици и песните на Марая Кери ни напомнят всеки път, че все още не сме взели подарък на любимите си...

7. Закупуване  на стоки втора употреба. Можем да намерим добри неща, които са с леки дефекти, стари марки или рядко използвани електронни продукти.

8. Проверка на условията на нашата банкова карта. Ако са нерентабилни, трябва да ги предоговорим.

9. Разглеждане на групи, които продават и комуникират в социалните мрежи. Там можем да намерим много добри открития с малък бюджет.

10. Получаване на ваучери за пазаруване. Чрез тях можем значително да намалим разходите  си за подаръци при празничното пазаруване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com