10 признака, че имате щастлив живот

9827
10 признака, че имате щастлив живот
Снимка: Istock/Guliver

Ако някой ви спре на улицата и ви попита дали сте щастлив – какво ще му отговорите? Много фактори ни влияят как се чувстваме в ежедневието: какво се случва на работата, в личния ни живот, отношенията с роднини, съседи. Някои от тях ни карат да сме ядосани, а други да изпитваме задоволство. Но дали сме наистина щастливи? Ето 10 признака, които ще ви помогнат да си отговорите на този въпрос.

1. Не се ядосвате на дребни неща

Изпуснахте влака? Разляхте кафето си? Няма значение. Ако се фокусирате върху важните неща и не сте обсебени от дребни неволи, това показва, че сте щастливи. Според проучвания, хора, които се фокусират на дребни неща, всеки ден се ядосват за нещо, макар и за кратко, не могат да се радват на истинските моменти. Щастливите хора не отричат, че имат възходи и падения в живота, но помнят и се концентрират на хубавите моменти и приемат по-леко негативните събития.

2. Оценявате малките неща

Няма нищо по-приятно от това да чуеш любимата си песен по радиото или да излезеш навън и да се наслаждаваш на песента на птиците.  Щастието се състои от малките неща – и вие го знаете. Ако сте благодарни на всичко, което ви кара да се усмихвате, на прав път сте.

3. Радвате се на чуждите успехи

Когато сте щастливи, вие не завиждате на постиженията на другите, радвате им се и умеете да празнувате чужди победи.

4. Умеете да живеете за мига

Щастливите хора знаят, че животът е „тук и сега“. Ако се потопите в настоящия момент, увеличават усещането за радост. Най-щастливите хора се фокусират на момента сега.

5. Отношенията ви с другите са стабилни

Вие знаете, че хората – а не вещите – са ключът към щастливото съществуване. Физическата и емоционална близост с останалите са важни за постигане на цялостно щастие. Близостта е важна не само с партньора, но и с по-широк кръг от приятели. Ако разширявате кръга си от социални контакти, вие се отваряте за повече радост – особено с напредване на възрастта.

6.  Ако нещо ви стресира, лесно се успокоявате

Съветите на индианците за щастлив живот

Всички сме чели героични истории са смелостта на индианците в Северна Америка. Освен с бойните си умения, индианските шамани са прочути...

Колкото по-лесно се справяте със стреса, толкова по-щастлив е животът ви. Ако сте истински щастливи, значи сте открили ефективна практика за облекчаване на стреса. Добре е всеки от нас да си изработи анти-стрес практики, например, сядате за миг и релаксирате, медитирате, мислите позитивно за неща като благодарност, така мозъкът ви се отваря към позитивните неща край вас.

7. Постоянно виждате, че чашата е наполовина пълна

Когато сте щастливи, искате всичко да е под контрол и да капитализирате това състояние. Така че, когато животът ви хвърли лимон, вие си правите лимонада. Когато виждате оптимистичната страна на живота, вие дори си помагате здравословно – подобрявате работата на сърцето и засилвате имунната система.

8. Лесно си намирате нови приятели

Хората обичат да бъдат заобиколени от такива, които излъчват позитивизъм. Ако сте щастливи, по естествен начин привличате хората край себе си.

5 правила, които ще променят живота ви към по-добро за една седмица

Мнозина смятат, че е невъзможно да променят живота си за една седмица. Всъщност, спазването на 5 прости правила може да ви помогне да с...

9. Имате пълноценен сън

Ако спите добре, не се тормозите за разни неща преди лягане, вие сте щастливи. Хора, които се тревожат за проблемите и през главата им минават всякакви притеснения преди да заспят, не са щастливи.

10. Искате и другите да споделят вашето щастие

Дали правите комплимент на някого или нещо добро, вие искате и другите да са щастливи. Когато сте щастливи, вие подсъзнателно искате да споделите щастието си и с другите.

Ако повечето твърдения са валидни за вас, значи сте щастлив човек. Ако – не, просто поработете малко върху себе си и опитайте отново. Щастието този път ще ви навести.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com