10 признака на щастливата връзка

2221
10 признака на щастливата връзка
Снимка: iStock/Guliver

Не е задължително връзката ви да е перфектна. Но, ако е здравословна, тя ще извади най-доброто от вас и ще ви прави щастливи. Ето няколко признака, които ще ви помогнат да разберете дали вашата е такава:

1. СПОКОЕН ХОД
Връзката трябва да се движи със скорост, еднакво удобна и за двамата. Нормално е в началото да искате да прекарате цялото време с половинката си, но трябва и двамата да се движите с еднаква скорост. В една хармонична връзка не се чувствате притиснати по начин, който да ви пресира.

2. ДОВЕРИЕ
Трябва да вярвате, че партньорът ви няма да направи нещо, с което да ви нарани или да наруши връзката. Доверието идва естествено. Не е нужно да задавате въпроси за намеренията на партньора си. Партньорите уважават пространството си и никога не “тестват” лоялността си.

Телевизията и интернет като заплаха в една връзка

Живеем в ерата на джаджи и електронно оборудване. Таблетите, мобилните телефони, телевизорите правят живота ни по-лесен и приятен, въпр...

3. ЧЕСТНОСТ
Вие сте честни и откровени и не се страхувате какво ще отговори партньора ви. В една хармонична връзка имате усещането, че може да споделите цялата истина за живота си и взаимните си чувства - няма какво да криете. Партньорът ви може да не харесва какво му казвате, но няма да ви упреква и ще ви отвръша по съответния начин.

4. НЕЗАВИСИМОСТ
Имате своето пространство извън тази връзка. Половинката ви подкрепя вашите хобита и взаимоотношения с други приятели, семейство, колеги. Не държи да знае какво правите по всяко време на деня. Да сте независими означава, че и вие давате същата свобода на партньора си.

5. УВАЖЕНИЕ
Цените мнението и принципите на другия, обичате го за това, което е. Чувствате се комфортно да си поставяте граници и знаете, че партньорът ви ще ги уважава. Той се радва на постиженията ви, подкрепя усилията и мечтите ви.

6. РАВЕНСТВО
Връзката ви е балансирана и всеки полага еднакви усилия за успеха й. Не позволявате предпочитанията и мнението на другия да доминират. Вслушвате се в тях и сте готови на компромиси. Чувствате, че вашите нужди, желания и интереси са толкова важни колкото тези на партньора ви. Понякога вие влагате повече /пари, време, емоционална подкрепа/, но после става обратното. Резултатът винаги е равен. 

Знаци, че сте обсебени от връзката си

Имате ли впечатлението, че животът ви се върти само около вашия партньор? Може би обкръжението ви е карало да го разберете деликатно пр...

7. ГРИЖА
Вие сте грижовни и внимателни един към друг, стремите се да осигурите комфорт и подкрепа. Половинката ви прави това, което ще ви направи щастливи. Грижата трябва да е двустранна - вие получавате толкова, колкото давате. Показвате състрадание към партньора си и нещата, които са важни за него.

8. ОТГОВОРНОСТ
Държите на думите и действията си. Избягвате да обвинявате партньора си и признавате грешките си. Искрено се извинявате, когато сте сбъркали и постоянно се опитвате да направите позитивни промени за една по-добра връзка. Носите отговорност за думите и поведението си.

9. ЗДРАВОСЛОВНИ КОНФЛИКТИ
Спорите открито и с уважение към мнението на партньора ви, не съдите и не се конфронтирате. Конфликтите и споровете са естествена част от всяка връзка. Всеки има несъгласия и това е нормално. В здравословния конфликт се дискутира корена на проблема и не се ескалира до нещо по-голямо. 

10. ЗАБАВЛЕНИЕ
Обичате да прекарвате заедно времето си и да изкарвате най-доброто от всеки. Може да се отпуснете, да се смеете заедно, да бъдете себе си - връзката не ви подтиска, а ви действа позитивно. Никоя връзка не е 100% забавление, но хубавите моменти трябва определено да са повече от лошите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com