10 супер ефективни мотивации за отслабване

16241
10 супер ефективни мотивации за отслабване
Снимка: iStock/Guliver

Искате ли да сте здрави и стройни? Ето няколко съвета, които да ви помогнат да направите точно това. За да бъдете мотивирани да отслабнете, трябва да поддържате една и съща рутина в продължение на няколко дни или месеци. Съветите, които да ви мотивират да отслабнете, могат да бъдат многобройни – получени комплименти, бърз напредък, способността да носите дрехите на мечтите си, да се чувствате привлекателни и енергични.

Мотивация и съвети за тези, които искат да отслабнат, са събрани в идните редове:

1. Това е първият и най-важен съвет

Това ще ви помогне да преодолеете желанието за преяждане. Хората на програма за отслабване или диета са склонни да мислят за храна, през цялото време. Затова е препоръчително да ядете нещо здравословно и засищащо, вместо да мечтаете за торти и пайове. Опитайте се да следите това поглъщате, докато свикнете да не обръщате внимание на мазните храни.

2. Обградете се със слаби хора

Научно е доказано, че теглото и размерите ви са същите като тези на хората, с които прекарвате по-голямата част от времето си. Така ще започнете да ходите с тези хора в спортна зала, фитнес, клуб и т.н.

3. Бъдете справедливи към себе си

Нетипичните, но работещи методи за отслабване

Отслабването е доста сложен процес за милиони хора по света. Причините за наднорменото тегло са много и различни и всеки прибягва до вс...

Ако отслабнете и след това качите 1 кг, не се паникьосвайте и не отказвайте напълно храна. Необходимо е разумно да се подходи към диетата и да се разбере, че процесът на отслабване ще отнеме известно време и през цялото това време трябва да се храните правилно. Всички можем да си позволим понякога да ядем нещо, което не се препоръчва от диетата и поради това са възможни колебания в теглото. Затова не бъдете много строги към себе си. Да бъдеш суров към себе си може да провали плана за отслабване.

4. Отслабването не е лек за всичко

Слабият човек може също да има конфликти с приятели, семейство, на работа, неувереност. Стройната фигура никога няма да реши всички човешки проблеми. Не е лесно да отслабнете сами. Много по-лесно е, когато имате съмишленици близо до себе си.

5. Яжте, когато сте гладни

Звучи странно, нали? Не яжте сладки и мазни храни. Яжте храни, които се усвояват бавно от тялото. Може да включите протеини в ястия със зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и боб. Това ще намали кръвната захар.

Откажете се от тези неща и ще отслабнете лесно - без глад

Когато чуем думата "отслабване", първото, за което се сещаме са изтощителни диети, постоянни лишения и много упражнения. Излишните кило...

6. Разговаряйте с хора, които също са решили да отслабнат

Ходете във фитнес зали, фитнес центрове, уроци по йога. Може също да опитате да ги намерите във форуми или социални сайтове в Интернет. Ако не, можете да се срещнете лично с тях.

7. Закачете мотивацията си, пред огледалото

Закачете любимата си рокля, бикини, шорти или каквото искате. Желанието да ги носите ще е много силен мотиватор. Може също да закачите роклята си на огледало, за да си напомните за целта за отслабване.

8. Стойте далеч от прекалено тънките модели

Ето защо на някои хора им е трудно да отслабнат

Опитали ли сте всичко, но все още се чудите защо не може да отслабнете? Може да има много причини: от най-очевидните, като лоши храните...

Напълнете стаите си или където и да прекарвате по-голямата част от времето си със снимки на модели, с перфектните форми. Тези снимки ще ви помогнат да намалите приема на храна и да поддържате идеалното си тегло.

9. Участвайте в здравни викторини

Това действа като мигновена доза вдъхновение. Отговарянето на въпроси от здравната викторина може да повиши мотивацията ви да започнете диета.

10. Изчистете гардероба си от ненужни предмети с големи размери

Почистете гардероба си, обещайте си да отслабнете, споделете го с приятелите, семейството или колегите си. Това ще ви даде още един повод да отслабнете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com