10 съвета как да се справим с хъркането

5920
10 съвета как да се справим с хъркането
Снимка: iStock/Guliver

Хъркането е доста често срещан проблем. Той може да се засили, когато делите леглото си с партньор, защото този навик създава дискомфорт и за него. Ето и 10 начина, с които можете да се справите с хъркането.

Опитайте се да отслабнете

Най-честата причина за хъркането е наднорменото тегло. Опитайте се да свалите няколко килограма. Ще видите колко по-леко ще дишате и ще вършите ежедневните си неща.

Спете настрани

Трудно е човек да промени позицията си, в която спи. Ако спите по гръб обаче това може да бъде причина да хъркате. В тази позиция езикът се дърпа назад и пречи на притока на въздух. Опитайте се да спите настрани, дори можете да прегърнете възглавницата. По този начин ще намалите умората и болките в кръста.

Проверете и лекувайте алергиите

Ако имате хъркане само през пролетта и лятото, то трябва да посетите алерголог. Най-вероятно страдате от алергия, която след като се овладее, ще изчезне и хъркането.

Простички, но ефективни съвети, с които да спрем хъркането

Ако и двамата със съпруга ви хъркате редовно или от време на време, вероятно се чудите как да спрете това неприятно състояние. При възр...

Опитайте да правите промивки на носа

Вземете солен или физиологичен разтвор от аптеката и направете промивки на носа с него. По този начин ще го почистите от различните прахови частици и токсини, които се намират в него. Ще видите и колко по-леко дишате, след подобна процедура.

Лентички против хъркане

Можете да ги купите от всяка една аптека без рецепта. Прикрепят се от външната страна на носа и облекчават значително дишането. Слагат се, когато си легнете. Друг вариант за лентички е за вътрешна употреба – поставят се на небцето и се разтапят за около минута. Съставките в тях ще улеснят дишането в следващите часове.

Сменете възглавницата

Какво се крие зад БЕЗСЪНИЕТО?

Знаете ли, че кошмарите могат да се сбъднат, когато спим? От една страна, сънят е неразделна част от нашия живот и ние се стремим да го...

Неудобната възглавница може да предизвика хъркане. Малко хора осъзнават, че трябва да инвестират в хубава възглавница. Отидете в специализиран магазин и си вземете такава, която да ви бъде удобна и ще се чувствате добре в нея.

Редовно чистете праха от спалнята

Прахът може да предизвика хъркане. Затова редовно тупайте завесите и чаршафите, както и да чистите между леглото и шкафовете, ако имате такива. Също така, можете да почистите и рафтовете и всяка една мебел, която задържа прах. Най-добре махнете излишните неща от спалнята, така ще имате и по-голямо пространство.

Опитайте алтернативи

Можете да опитате със солна лампа, която да йонизира въздуха. През зимата помислете и за овлажнител на въздуха. Ароматните лампи, които са с лавандула, също могат да помогнат в заспиването и хъркането, тъй като те имат успокояващо действие върху организма. Друг начин е да използвате масло от лавандула като го нанесете на ръката си или друга част от тялото и вдишате. Спреят от растението също ще ви бъде от полза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Знаете ли колко е дълга Стара Планина

5 мощни талисмана за късмет, успех и пари

Отношенията ви са в криза? 4 знака, че Вселената тества връзката ви

Как да върнем страстта във връзката си?

3-те принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Как да превърнете вазата в талисман за сбъдване на желания?

5 неща за себе си, които трябва да кажете само на мъжа, за когото ще се омъжите

Модните тенденции, които се върнаха от миналото и защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com