3 напитки, които е позволено да се пият по време на Великия пост - те ще заменят млякото

1764
3 напитки, които е позволено да се пият по време на Великия пост - те ще заменят млякото
Снимка: congerdesign / Pixabay

Великият пост е период от подготовка и духовно обновление, обикновено предшестващ Великден в християнската традиция. По време на Великия пост, хората се ангажират с различни духовни практики и обичаи. Тези включват постене, молитва, покаяние и добродетелни дела.

Хората се отказват от определени видове храна, алкохол или развлекателни дейности, като заместват тези времеизискващи занимания с духовни практики. Вярващите се също така участват в религиозни обряди и богослужения, като посещават църквата по-често и участват в специални обреди, които напомнят за страданието, смъртта и възкресението на Христос.

Разказваме ви за вкусни напитки от растителен произход.

Великият пост е време, в което много хора се отказват от животинските продукти и преструктурират храненето си. Но тялото ни наистина се нуждае от протеини, а ритъмът на съвременния живот изисква пълна подкрепа на стомашно-чревния тракт. Възможно ли е да се намери пълноценен заместител на млякото на растителна основа? На този въпрос отговаря специалист по хранене.

Великденски пости 2024 - кога се падат

Съставяйки меню за себе си през Великия пост, избирайки продукти и ястия, трябва да помните, че тялото ни се нуждае от протеини. Ето защо си струва да се обърне внимание на онези продукти, които съдържат растителни протеини.

Почитателите на млякото, както и на кафето и какаото с мляко, могат да намерят доста пълноценна и много полезна алтернатива на кравето мляко. Всички видове растителни млека са богати на микро- и макроелементи, те отлично подпомагат работата на стомашно-чревния тракт и метаболитните процеси, зареждат с енергия. Овесеното мляко е източник на витамини от група В, бадемовото мляко е източник на фосфор и магнезий, кокосовото мляко съдържа полиненаситени мастни киселини.

Великденски пости - какво може да се яде и какво не?

Растителното мляко може да се добавя не само към кафето, но и да се използва за приготвяне на коктейли, смутита и овесени каши. Освен това не е трудно да си приготвите такова мляко сами у дома. Експериментирайки с различни видове растителни млека, добавяйки плодове и горски плодове, можете да получите напитки с различни интересни вкусове.

Не бива да забравяме и за други напитки, които помагат на тялото ни да "бъде във форма" дори по време на строги диетични ограничения. Тези напитки могат да бъдат чудесна алтернатива на млякото, въпреки че със сигурност изобщо нямат вкус на мляко.

Опитайте се да разнообразите диетата си с билкови напитки - с мащерка, лимонова трева, мента, риган. Чудесно тонизираща отвара от шипки. А "ред в тялото" ще внесат минералните води.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии ще донесат вихрушка от драма и емоции в живота ви

Какви грешки се правят при отглеждане на ягоди в двора

Кой и кога не трябва да ходи на сауна - проверете дали сте сред тях

Вгорчават живота си сами: Тези зодии не могат да се освободят от миналото

Какво е синхроничност и как да разберем, че сме преживели съдбовна среща

Дълбоки като океан: Тези носят интелектуални и емоционална мощ

Май месец носи изобилие на тези 4 зодии

30 утвърждения за привличане на мъж в живота ви

4 хитри трика да излезете от токсични отношения

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com