3 уникални начина да изплакнете косата си

3111
3 уникални начина да изплакнете косата си
Снимка: iStock/Guliver

Поддържането на здрава коса изисква постоянна грижа за косата. Докато използването на подхранваща система за грижа за косата трябва да бъде стандартна практика, понякога косата ви се нуждае от повече, за да изглежда и да се чувства най-добре. Това е мястото, където изплакването на косата е много полезно. Тъй като има толкова много опции за избор, сега ще ви представим 3 наистина уникални начина как да го направите!

1. Изплакнете косата със сок от цвекло и моркови

10 естествени храни за жизнена, здрава и дълга коса

Здравата лъскава коса е това, за което мечтае всяка жена. В резултат от начина на живот, генетиката и недохранването косата ни често ст...

Тези два сока често се използват за добавяне на естествени червени тонове към текущия цвят на косата. Можете да използвате и двете самостоятелно или да ги смесите заедно в зависимост от това какъв нюанс искате да получите. Например, сокът от цвекло ще даде по-червеникав нюанс като ягодово русо, по-тъмно червено или кестен. Докато морковът ще дадат по-светъл червеникав портокал.

Настържете и разбийте добре цвеклото и морковите, разбъркайте ги и масажирайте на влажна коса, след което я увийте със стреч фолио и оставете за около 30 минути. След това изплакнете обилно с хладка вода.

2. Изплакване на косата от орехови черупки

Орехите са естествен начин да оцветите косата си, ако искате тъмнокафяв цвят. Просто трябва да натрошете ореховите черупки и да варите около половин час. Трябва да ги оставите да изстинат, след това да ги прецедите и да ги нанесете върху косата си.

Ако искате да покриете само области, където вече виждате сиво и не искате да боядисате цялата си коса, използвайте памучен тампон, за да нанесете сместа върху зоните, където е необходимо. Внимавайте обаче, защото отварата от ядки много боядисва не само косата ви, но и кожата и кърпата. Изплакването на косата с орехови черупки може да изсуши косата, особено краищата, така че не трябва да се използва твърде често.

6 съвета за красива и дълга коса

Научете тайните на красивата дълга коса, която ще ви накара да изглеждате най-добре. Дългата коса, макар и много ефективна, може да бъ...

3. Изплакване на коса със зелен чай

Зеленият чай е мек и нежен, като в същото време има силен ефект върху косата. Той е богат на антиоксиданти и помага за спиране на косопада, както и за лечение на сухота и пърхот. Някои хора казват, че зеленият чай изсушава косата ви, когато се използва често, така че за безопасност трябва да избягвате да го използвате повече от веднъж седмично.

За най-добри резултати си струва да закупите марка органичен зелен чай.

Изсипете 2 чаши вода в подходящ съд и я сложете на котлона докато кипене, след което потопете пакетчетата чай в нея. Дръжте така няколко часа и оставете чая да изстине напълно. След това го нанесете върху косата си и го оставете за 30 мин. /за да подобрите ефекта, увийте косата си с кърпа/, а накрая изплакнете с вода.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com