5 хитри начина за красива коса през зимата

10611
5 хитри начина за красива коса през зимата
Снимка: iStock

Изтощена, лишена от енергия, с нацепени краища – така често изглежда косата ни през зимата. За съжаление липсата на витамини, сухият въздух и температурните колебания си дават своето. Пейзажът на щетите често се допълва от повишена чупливост и склонност към падане. Как можем да се справим с тези проблеми? 

Ето 5 начина да възстановите блясъка и красотата на косата си.

1. Направете скраб на скалпа

13 съвета как да се преборим с мазната коса

Сблъскването с мазна коса е неприятно преживяване за всеки един от нас. Тя не изглежда никак добре и е изключително трудна за поддържан...

Състоянието на косата през зимата се влияе не само от ниската температура, но и до голяма степен от токсичните вещества, съдържащи се в смога. Почистването на главата ще ни помогне да извършваме различни видове ексфолиращи препарати. Механичните и ензимните пилинги, използвани редовно веднъж седмично, имат антиоксидантен ефект, предотвратявайки признаците на стареене. Те спомагат за постигане на здрав и балансиран скалп и в резултат на това красива, силна и пълна с жизненост коса. 

2. Отидете на ботокс за коса

Няма нищо общо с традиционния ботокс, който се дава със спринцовка за изглаждане на бръчките. Ботоксът за коса е името на популярно фризьорско лечение, което дълбоко подхранва, овлажнява и изглажда косата. То включва използването на професионален серум, съдържащ полезни за косата вещества, като екстракт от бери Ацаи, колаген, кератин и  хиалуронова киселина.

3. Овлажнявайте косата си у дома

Овлажняването и подхранването е от съществено значение - но трябва да се прави по-често. За предпочитане няколко пъти седмично.

10 причини да обърнете внимание на косопада

Щом косата ви започне да опада, това е сигнал, изпратен от тялото, че нещо нередно се случва с него. Това важи най-много ако косопадът ...

4. Направете ботокс на скалпа

Този път става дума за истинския ботокс – лечението с ботулинов токсин. Малко хора знаят, че се използва не само за изглаждане на бръчки и подобряване на кожата - но и като начин за лечение на хиперхидроза. Какво общо има това с косата? Оказва се много.

Скалпът е гъсто осеян с мастни и потни жлези, които много често не функционират както трябва. Под влияние на хормонални нарушения, естествени предразположения или твърде силни миещи средства, те могат да произвеждат твърде много пот и себум. В резултат на това косата става мазна. Прилагането на ботокс блокира дейността на нервите в близост до потните жлези, като по този начин намалява тяхната активност. В резултат на това косата изглежда здрава, възвръща своя блясък и обем.

5. Отрежете разделените краища

Краищата на косата са изложени на механични повреди, особено през зимата. Те се трият в пуловери, шалове и шапки, което причинява статика, сухота и цепене. Единственото решение на проблема е посещението при фризьор, който чрез подрязване на увредените краища ще придаде на прическата здрав вид. Преди да изсушите косата си, трябва също да нанесете 2-3 капки масло, предварително разтрито в ръцете си, върху краищата. По този начин ще избегнете сенсибилизирането на влакната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com