5 хитрини, с които да придадем обем на косата

5049
5 хитрини, с които да придадем обем на косата
Снимка: iStock/Guliver

Много дами се стремят да придадат на косата си обем и понеже не го притежават по естествен начин, се налага да я стилизират по най-различни начини. Има домашни маски, които ще постигнат тази цел и ще се радвате на наистина красива коса.

Белтък от яйце

Най-често допусканите грешки, когато решим косата си

Решим косата си всеки ден без дори да се замисляме. Това е задължителен ритуал в оформянето на прическата, дори единственият инструмент...

Протеините, витамините и минералите изобилстват в състава на яйцето. Има и ефикасни маски с яйце, които постигат повече обем и блясък на косата, приложени отвън. За целта ще ви трябват два белтъка. Разбийте ги на твърд сняг и го разнесете по косата. Оставете белтъка да действа около час. Измийте обилно. Ако искате маската да е по-богата, смесете 2-та белтъка с 2 супени лъжици кокосово масло. Маската трябва да стои 20 мин. След това се измива.

Алое вера

Алоето е изключително полезно за целия организъм. То съдържа много хранителни вещества, които подхранват косата, овлажняват я и я успокояват, действа перфектно на изтощената и суха коса. 

За да го приложите, можете да използвате една ефективна маска. Трябват ви 2 супени лъжици алое и 1 супена лъжица зехтин. Смесете ги внимателно и намажете цялата коса. За да предизвикате затоплящ ефект, завийте косата с кърпа или найлон. Оставете да действа 30-40 минути. Използвайте хладка вода за изплакване.

Авокадо

7 плода за по-здрава коса

Да, има плодове, които могат да направят косата по-здрава, еластична и красива! Те съдържат вещества, които подпомагат растежа и здрави...

Авокадото е полезно не само за консумация, но и като маска за коса със своето богато съдържание на мазнини, витамини и минерали. Идеално действа за увеличаване обема на косата по естествен начин. За целта е нужно да се смеси 1 авокадо пасирано с кокосово масло - 1 супена лъжица и 1 жълтък. Всичко се разбърква много добре и се намазва на косата. Стои в продължение на 20 минути, след това преди измийте. След тази маска ще имате особено жизнена и обемна коса.

Кокосово масло

Кокосовото масло е изключително полезно за косата с богатото съдържание на мазнини. Протеините в състава му пречат на косата да се накъсва. Структурата на косата се подобрява. Достатъчно е преди да си легнете да намажете косата си с кокосово масло. Завийте я с кърпа и оставете маската през цялата нощ. Измийте едва на сутринта.

Банани

Бананите съдържат много витамини и силициев диоксид. Този плод може да съживи косата, да ѝ придаде блясък и обем. Достатъчно е да намачкате 1-2 банана. Добавете към тях супена лъжица кокосово масло. Намажете косата. Оставете да действа 15 минути и измийте.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Яде ли се кората на райската ябълка?
Яде ли се кората на райската ябълка?

Мнозина вече свикнаха в студения сезон с ярко оранжевите плодове на райската ябълка, които са не само вкусни, но и полезни. Д-р Лидия Квашнина...