5 изненадващи знаци, че сте бременна

6027
5 изненадващи знаци, че сте бременна
Снимка: iStock/Guliver

Майчинството е един от най-специалните моменти в живота на една жена, а и често дълго чакан и желан. Наред с обичайните симптоми като прилошаване, закъснение на менструацията и болезнени гърди, има и такива, които със сигурност биха ви изненадали, като например:

1. Заспиване навсякъде и по всяко време

Много често, особено в началото на бременността си, жените са способни да заспят навсякъде и по всяко време. Изумителното е, че не чувстват толкова умора, както след спорт например, или напрегнато ежедневие, напротив, възможно е да си подремнат и въпреки че преди малко са се събудили от качествен 8 часов сън. Много жени споделят, че ако са знаели, че сънливостта е симптом, то са щели да узнаят, че са бременни и без тест.

2. Нюх като на хрътка

Ако изведнъж осъзнаете, че усещате всяка миризма с неколкократен интезитет, то е доста вероятно да сте бременна. Обичайно хормоните се настройват така, че жената да може да усеща развалена храна, което само по себе си ще предпази бебето. 

3. Кръвоизливи от носа

Ако изведнъж започне често да ви кърви носа, то е възможно да сте бременна, особено ако се опитвате с партньора ви за зачеване. Кръвоизливите са нещо често срещано и се дължи единствено на хормоналните проблеми, а не са симптом за нещо по-сериозно. 

4. Изключително резки промени в настроението

Отновно виновници са хормоните, но ако усетите, че изпитвате рязка нужда да се разкрещите на иначе толкова обичайния от вас съпруг, то е може би време да отскочите до аптеката за тест за бременност. Въпреки че обичайно се наблюдава по-висока раздразнителност в бременна жена, то много често се случва и рязка смяна към абсолютна меланхолия. Много бременни споделят, че са способни да се разплачат и на реклама за перилен препарат, така че ако забележите подобни промени, не се притеснявайте за психическото си здраве, всичко е наред, просто може би чакате дете!

5. Акне

Една от най-неприятните и често срещани последици е акнето. Особено за жени, които винаги са имали чисто и гладко лице, е изключително неприятно в периода, в който трябва да "са озарени" от красотата на бъдещата майка, да се чувстват като тийнейджърка в девети клас. Обратно пък дами, които са имали проблеми винаги с акнето, често забелязват изчистване и избистряне на тена им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Как се пише: убедително или обедително?

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Защо имаме замъглено зрение сутрин?
Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Събуждането със замъглено зрение може да бъде досадно или обезпокоително. Когато не сте сигурни какво замъглява зрението ви, лесно е да се чудите...