5 начина да оформим впечатляващи къдрици

7507
5 начина да оформим впечатляващи къдрици
Снимка: iStock/Guliver

Притежателите на права коса понякога са обзети от желание да променят стила си и да направят косата си на къдрици. Как, обаче, да направите абсолютно правата коса на къдрици. Всъщност, има няколко тайни за постигане на красиви къдрици без особено усилие.

Ролки и папилоти

Тези приспособления са изобретени много отдавна. Но съвременните копия са се променили значително. Първо, ролките за коса вече са меки и спането с такива ролки е станало по-удобно. На второ място, папилотите сега не са парчета плат или хартия, а здрави гъвкави пръчици, изработени от порест каучук, пенеста пластмаса. Те могат да бъдат използвани повторно без проблем.

За да постигнете къдрици с помощта на тези малки помощници, навийте леко влажната коса, започвайки от краищата. Кичурите трябва да са с еднакъв размер, така че ще изсъхнат равномерно и къдриците ще са с еднакъв размер. Ролките могат да бъдат с различен диаметър. По-добре да ги купувате с различни размери и да използвате в зависимост от желания резултат.

Съберете на кок

Приблизително същият резултат може да се получи, ако съберете отделни кичури в кок. Мократа коса не се усуква плътно, оформя се на кок, фиксира се и се оставят да изсъхне естествено или със сешоар. Кичурите могат да бъдат обработени с фиксиращ продукт и прическата ще издържи по-дълго. Но трябва да се взема предвид, че много гъстата или дълга коса няма да изтрае дълго време с къдрици.

Плитка

Най-лесният, но много ефективен начин да получите красив водопад от къдрави кичури. Чистата, влажна коса се сплита в обикновени плитки. Колкото по-тънка е плитката, толкова по-тънка ще бъде къдрицата. Но много дебели плитки също не си струва да се правят. Косата ще съхне дълго време, няма да има време да приеме желаната форма и няма да я задържи дълго време. Ето защо средно голямата плитка е идеална. Ако желаете, тогава можете да завъртите върховете. Но правите краища на къдриците също ще изглеждат модерно.

Устройства за оформяне

От този асортимент можете да дадете предпочитание на преси и маши. С тяхна помощ можете да създадете стегнати, красиви къдрици. Тази прическа ще издържи дълго време. Резултатът се вижда веднага, ако не ви харесва, можете бързо да поправите всичко. Можете да създадете по-разнообразни прически, но трябва да наблюдавате температурния режим. Недостатъкът е високата цена на качествените апарати.

Всяко момиче избира своя любим и удобен начин за навиване на косата. Най-важно е да е безопасно за косата. И тогава, красотата е на ред. Разбира се, ще трябва да отделите малко повече време за любимата си прическа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com