5 неща, които почиствате грешно

3371
5 неща, които почиствате грешно
Снимка: iStock/Guliver

Лесно могат да се повредят погрешното почиствани домакински предмети, а можем и да рискуваме здравето на семейството си, ако не се съобразяваме с правилата за чистене.

Не винаги бързите и лесни начини за чистене у дома са правилните. Спестеното време и усилия по време на чистенето могат да бъдат за сметка на нашето здраве. Ето кои неща вероятно чистите грешно у дома.

Никога не почиствайте тези неща със сода

Содата е универсална сама по себе си, тя се прилага, освен в кухнята, и в много други области на от ежедневието. Тя има почистващи и де...

Ножовете

Домакинствата със съдомиялни машини мият съдовете си изцяло с тях, сред тях и ножовете. Ножовете с дървени дръжки могат да се повредят от горещата вода и парата в миялната. Дървената част може да се изкриви или да наруши целостта си. По-добре е да се мият с топла вода и мек миещ препарат.

Електрониката

Хиляди пъти пипаме през деня електронните си устройства, затова повърхността им задържа множество бактерии. Те дори се размножават там. Тези устройства не трябва да се чистят с кърпички, спрейове и спирт, тъй като могат да се повредят. Почистването трябва да се прави с препоръчани за целта средства. Не трябва да се пръска никаква течност направо върху клавиатурата или екрана от близо.

Кухненски гъби

Домашни средства за почистване, които трябва да имате в дома си

С идването на пролетта, започва и голямото почистване на домовете ни. Обикновено използваме специални препарати за различните части от ...

Важно е да се почиства и дезинфекцира кухненската гъба. Така ще гарантираме здравето на семейството. Те трябва редовно да се сменят често и да се перат с топла вода и препарат за съдове.  Не я слагайте в микровълновата печка, това няма ефект. Най-лесно можете да предотвратите появата на бактерии като ежеседмично сменяте гъбите за съдове.

Фурна

Модерните фурни могат да се самопочистват. Това е чудесна функция, но ако се използва много често, вътрешността на фурната ще се повреди. Прекалено високите температури, които се получават по време на самопочистване – от около 800 градуса – не са добри за фурната. Емайлираните повърхности се повреждат при режим самопочистване, същото се отнася и за електрическите части. Затова трябва да се използва и традиционното чистене с препарат за грил. Така ще използвате фурната си по-дълго време.

Канализация

Запушванията на тръбите са много досадни и често използваме препарати за дренаж с киселина за тръбите. Лошото е, че химикалите в състава им може да накарат тръбите да корозират, а това ще наложи да се правят скъпи ремонти. Това почистване може да се замени с дрениране с тел, наливайки вряла вода директно в канала, за да се разтворят остатъците от храна в тръбите.

Ето как лесно да почистите мебелите в кухнята от мазни петна

Мебелите, стените и повърхностите в кухнята неизбежно биват замърсявани от различни вещества и биват обхванати от мазни петна. Увреждат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com