5 неща в дома, които ви стресират

3339
5 неща в дома, които ви стресират
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте вкъщи, периодично имате чувството, че ви е неудобно, тогава може да са виновни някои детайли от интериора ви, смятат психолозите. Натрупващото се раздразнение може дори да доведе човек до психосоматични заболявания. Говорим за списъка с неща, които трябва да бъдат изхвърлени от къщата без дори най-малко съжаление.

Излишък от детски вещи и играчки

За съжаление, детските неща се добавят в къщата много по-бързо, отколкото се изхвърлят. Въпреки факта, че около 50% от нещата могат да бъдат изхвърлени и детето дори няма да го забележи, ние все още продължаваме да трупаме детски играчки, които след това стават причина за нашето раздразнение.

Безполезни подаръци и сувенири

Със сигурност имате можество магнити, висящи на хладилника, които по никакъв начин не се вписват във вашия интериор или нови свещници, които роднини са ви донесли от Турция или Египет, но така и не сте им намерили приложение. Време е да ги изхвърлите. Не забравяйте, че вашата психика е по-важна от негодуванието на приятели или роднини.

5 неща, които ще направят интериора ви скъп и луксозен

Счупени съдове

Ако постоянно пиете чай от чаши с пукнатии, тогава това несъвършенство по тях оказва натиск върху психиката ви. С тези неща винаги трябва да се внимава.

Чаши с поздравления

 Отървете се от чашите тип сувенир с различни глупави поздравления, ако ви дразнят. Използвайте такива в ежедневието си, които ви правят истински щастливи.

Дрехи и обувки, които да подарите

Благотворителността, разбира се, е добра. Но ако досега не сте раздавали разни неща, тогава няма да го направите по-късно. Изхвърлете ги и живейте в мир. 

Книги, които не ви харесват

Психолози вярват, че книгите имат много голяма емоционална тежест и могат да предизвикат чувства у вас дори когато ги гледате. Ето защо книгите, които откровено не сте харесали или просто не са ви нужни, трябва да се дават на библиотеката, на търговци на употребявани книги или на познати. По-добре е да освободите място на рафтовете, за да купите нещо ново, което може да ви донесе полза и удоволствие.

Избягвайте тези 7 неща, които правят интериора безвкусен

Тежки и тъмни завеси

Психолозите са сигурни, че тъмните завеси от тежка материя не само привличат целия прах, но и са способни да създадат по-депресираща атмосфера у дома. Колкото по-леки и по-леки са вашите завеси, толкова по-удобно ще бъде в стаята.

Грешен избор на цвят

Цветовата палитра на интериора може да повлияе на настроението на човек. Има цветове, които ободряват (червено, жълто, оранжево) и отпускащи (синьо, синьо, зелено). Психолозите съветват да изберете правилните цветове за стаите (червените стени в спалнята ще предизвикат безпокойство и безсъние за повечето хора) и да се съсредоточите върху вашите вкусови предпочитания, а не върху интериорните тенденции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Внимавайте - тези зеленчуци имат много нитрати

Това са напитките, които бавно убиват тялото ни

За какво да използваме мокрите кърпички в ежедневието?

Как се пише: обръщение или обращение?

Една лъжица зехтин дневно намалява риска от деменция

Кафеавтоматът – специалистът в приготвянето на неустоимо кафе

7 знака, че тя е влюбена в теб

Какво поведение веднага издава ревнивия мъж?

Сиренето в големи количества е вредно за панкреаса

Най-мъдрата японска притча за спомените

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com