5 основни подправки, които повишават имунитета

13156
5 основни подправки, които повишават имунитета
Снимка: monicore / Pixabay

Един от най-добрите начини за повишаване на имунитета е да включите в ежедневната си храна подправки, които имат способността да повишават устойчивостта на човека към патогени.

Много по-често те се използват за гастрономически цели, тоест за подобряване вкуса на ястието, за да му придадат специален "чар". Но подправките са растения, листа или плодове, изсушени и натрошени. И всички растения, почти без изключение, както знаете, имат невероятен запас от различни ползи за хората. Основното нещо е да знаете какви точно са ползите от растенията и да можете да ги използвате.

4 подправки, които могат да застрашат сериозно здравето ви

Подправките придават несравним вкус на ястията, събуждат апетита, подобряват храносмилането, а част от тях заедно с билките укрепват об...

Розмаринът - помага за повишаване на имунитета. От незапомнени времена бабите-лечители го приписват при общо изтощение, необходимост от повишаване на потентността, а също и за лечение на настинки.

Риганът помага за повишаване на имунитета. Риганът е много специфично растение, с подчертана миризма и оригинален вкус. Ето защо не всички хора са готови да го посочат като една от любимите си подправки. Но риганът има ясно изразена способност да се бори с бактериите, като по този начин поема част от отговорностите на имунитета. Освен това риганът е много полезен при настинки като много ефективно потогонно и отхрачващо средство. Риганът помага дори при бронхиална астма! Освен това тази прекрасна подправка засилва чревната подвижност, така че е много полезна за хора, страдащи от хроничен запек.

Мащерката подобрява производителността. Ниското ниво на имунитет засяга не само способността на организма да се противопоставя на инфекциозните заболявания, но и неговата ефективност. Искате ли да мислите по-ясно? Добавете мащерка към ястията си. Много е добра в салати, супи, ястия с яйца, пържени продукти и сосове.

Защо трябва да обичате куркумата? Учените са установили, че редовната консумация на куркума значително подобрява имунитета и е в състояние ефективно да се бори с раковите клетки. Освен това куркумата почиства тялото, има холеретичен ефект и подобрява състоянието на кожата. Какви ястия са вкусни с куркума? Супа, яхния, всички ястия с ориз, включително пилаф.

Само 1 лъжица от тези подправки и храни е способна да забърза ОТСЛАБВАНЕТО

Отслабването не винаги е лесна задача. Трябва да знаете с какви храни и подправки да надхитрите метаболизма си и да му помогнете по-лес...

Салвията е борец срещу настинките. Салвията се използва от незапомнени времена за предотвратяване на настинки по време на простудни епидемии. Градинският чай е особено добър в борбата с възпаленото гърло – като нежно повишава имунитета, тази билка помага за много по-бързото възстановяване. Освен това градинският чай е богат на антиоксиданти, които помагат за елиминирането на свободните радикали от тялото.

Редовната консумация на чай с добавка на листа от градински чай помага за забавяне на процеса на стареене в организма. Пиенето на чай от градински чай помага за нормализиране работата на женската полова система и яйчниците. Къде се добавя градински чай? Да, в почти всички ястия: в пържени и задушени зеленчуци, месо, риба, сосове, супи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка

6 неща, които носят само жените с високо самочувствие

Коя река е най-големият приток на Дунав?

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

Какво се случва с тялото ни, когато прегърнем дърво?

Как да заспим ефективно, за да имаме по-дълбок сън през нощта?

Археолози в Хърватия откриха метален шлем на 2500 години в илирийска гробна могила

Навик или нещо друго: Защо някои хора все още гризат ноктите си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com