5 полезни закуски, от които няма да напълнеете

5796
5 полезни закуски, от които няма да напълнеете
Снимка: iStock/Guliver

Диетолозите споделят списък със здравословни и полезни закуски, които можете да консумирате, когато се налага да сте по-дълго време в къщи, както беше по времето на пандемията. Много хора вече работят от вкъщи, което на свой ред дава свободата и лесния достъп до нездравословна храна у дома, както и непрекъснатия стремеж да похапвате, за да избегнете скуката. За да останете здрави и да подобрите цялостното си здравословно състояние, е много важно да се придържате към здравословните хранителни навици и да избирате разнообразни опции за закуски, предлагани у дома по време на дългия престой у дома.

Ядки и семена

Ядките и семената имат свой собствен набор от суперсили. Сухите плодове могат да се използват като всеки друг вид закуска и също са полезни за метаболизма и контрола на апетита. Орехите например имат най-високите нива на противовъзпалителни омега-3 и полифенолни антиоксиданти, което ги прави отличен избор за здравето на червата, което гарантира силна имунна система. Натрошете ги и ги използвайте като поръсване на риба или пиле или гарнирайте супа. Смесете маслото от ядки в смутита, поръсете върху палачинки или ги комбинирайте с пикантни подправки като кимион или лют червен пипер, за да направите марината, дресинг или топинг за зеленчуци.

Най-вкусният и ЕВТИН солен кекс за закуска

Дали закуската е най-важното хранене за деня, все още не е доказано. Едно обаче е ясно – вкусната закуска всеки обича да я похапв...

Овес

Това е суперхрана с много фибри, така че е чудесна като опция за закуска за хора, които са здрави. Той ви поддържа по-сити за по-дълго. Ще ви помогне да се чувствате по-енергични. Овесът е чудесен начин да започнете деня заради здравословните си свойства.

Семена от лотос

Те са полезни за сърцето, тъй като имат ниско съдържание на холестерол, натрий и наситени мазнини. Въглехидрати, протеини, желязо, фосфор, магнезий, фибри, цинк и калий се съдържат в тях. Те ще ви държат по-сити за по-дълго и ще предотвратят консумацията на нездравословни закуски, защото са с ниско съдържание на калории и с високо съдържание на фибри.

Кои храни да избягвате на закуска? Мнението на руски експерт

Яденето на някои продукти на закуска може да причини сериозни увреждания на здравето, заяви Юлия Чехонина, кандидат на медицинските нау...

Чипс от кейл

Когато сте на път да посегнете към торбата с чипс от картофи, защото сте гладни, спомнете си, че кейлът е опцията за здравословен начин на живот. Той е добър избор за здравето на сърдечно-съдовата система, тъй като не съдържа холестерол или транс-мазнини.

Яйца

Яйцата са вкусни по всяко време на деня. Ако внезапно почувствате глад, вземете яйце и направете нещо интересно с него. Обикновено варено яйце или бъркано яйце със зеленчуци са отлични възможности. Яйцата могат лесно да се съхраняват и включват във всяко хранене или закуска. Те са отличен източник на протеини, както и на витамини и минерали, които ще ви помогнат да останете здрави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com