6 фрази, които могат да съсипят връзката ви

2248
6 фрази, които могат да съсипят връзката ви
Снимка: iStock

Здравата връзката се крепи на взаимно уважение, честност, компромиси... не само на страст, чувства и емоции.

За да имате здрава и хубава връзка трябва постоянно да работите както над себе си, така и над вашата връзка. Всеки има нужда да усеща взаимност,  уважение, подкрепа и разбиране. За съжаление и при най-добрите връзки се случва понякога да дадем воля на емоции, лошо настроение, да избухнем... Да кажем неща, които не мислим, но с които нараняваме... и така рушим нашата връзка. Ето 6 фрази, с които да внимаваме и ако може да не ползваме:

Зодиите, които ще бъдат зарязани от половинката си през ЮЛИ

За съжаление някои от представителите на зодиака ще бъдат зарязани от своите половинки през месец юли. Връзките им ще приключат принуди...

1. Ти си виновен/виновна (че има нещо счупено, че има неплатени сметки, че детето е болно) – вменяването на вина не помага нито на вас, нито на него/нея, нито на вашите отношения.  Даже напротив,  по този начин започвате да се отдалечавате един от друг. „Имам нужда от теб, от помощта ти“ е много по-добър вариант.

2. Кой ще те вземе теб (ако не бях аз да те взема) – подценяването на партньора, и то директно, особено казано пред други хора, показва в най-добрия случай презрение и подценяване. А това не работи в полза на вас и вашите отношения, нали?

3. Изричането на обиди („Ти си смотаняк, глупак, идиот,... нищо не става от теб...“) показва наличие на сериозен проблем в общуването и че партньора ти е наранен от теб. Налага се спешно и открито да поговорите.

4. Нищо не можеш да свършиш като хората – партньорът ти е многократно разочарован от теб и понякога такива фрази са като зов за помощ (той/тя усеща отдръпване от твоя страна, абдикиране от задълженията ти и може би това е начин заобиколно да те помоли за помощ и внимание.

Какво не понасят мъжете от различни зодии в жените?

Това са нещата, които мъжете просто не могат да приемат в жената до себе си: Овен Този мъж няма да се интересува от жена, която не ...

5. Как можеш да кажеш (да направиш) такава глупост – най-бързият начин да накараш човека срещу теб да се почувства глупав и излишен. Вместо това може да му обърнем специално внимание,  да се опитаме да разберем защо е казал или направил дадено нещо.

6. Прави каквото искаш - с тази фраза показваме пълна незаинтересованост към партньора като личност, към неговите действия, мисли, чувства... към бъдещето на нашите отношения.  Може да е казано в момент на яд... но определено боли, когато нашият партньор показва пълно равнодушие към нас.

Когато можем е нужно да говорим, да видим какъв е проблемът, вместо да търпим обиди и незаинтересованост, или ние самите да обиждате и/или да игнорираме човека до нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com