6 мита за секса, които са напълно грешни

3555
6 мита за секса, които са напълно грешни
Снимка: Istock/Guliver

Всички вярваме в много факти за секса и любовта, които с годините сме чували десетки пъти. Оказва се обаче, че много от тези факти са откровени лъжи, в които е време да спрем да вярваме. Ето кои са те:

1. Сексът на трета среща – много хора вярват, че първият път, в който е допустимо да сме интимни с нов партньор, е на третата среща. Истината е, че това е изключително кратко време и много хора биха приели секса на трета среща като знак, че не искате нищо сериозно, а просто секс! Затова изчакайте повече.

7 вредни навика, които ни лишават от качествен секс

1. Aлкoхoл Мнoгo хoрa ca cигурни, чe aлкoхoлът cтимулирa ceкcуaлнoтo жeлaниe, нo вcъщнocт нe e тaкa. Eднa чaшa винo или шaмпaнcкo нaиc...

2. Мъжете си падат повече по секса – а жените, не чак толкова. Истината е, че това е поредният мит, на който вярваме без да се замислим има ли доза истина в това. Проучване показва, че жените са по-активни в желанието си за секс, особено когато са в нова връзка.

3. Не можеш да забременееш, ако... – използваш метода на прекъснат полов акт. Това е абсолютно невярно! Още в началото на половия акт мъжът отделя доза сперматозоиди, които могат да се окажат достатъчни, за да оплодят една яйцеклетка. Така че, когато сте в овулация или дните около овулация, винаги използвайте предпазни средства.

4. Не можеш да пипнеш болест от тоалетна – грешка, можеш! Някои от болестите, предавани по полов път, както и множество бактерии, могат да се пипнат от мръсни повърхности като тоалетни, басейни и какво ли още не. Така че, ако партньорът ти има гъбички, а ти не – не го обвинявай веднага в изневяра, защото има много други начини, по които може да се получат.

5. Средният размер е 15 сантиметра – поредният мит, който се оказва, че изобщо не е верен. Истината е, че средният размер на пениса е около 12 сантиметра, а много мъже добавят няколко сантиметра отгоре, с което изместват статистиките и представите на нежния пол.

4-те зодии, с които любовта е трудна

Има зодии, с които всичко става по-трудно – от една страна заради характерите, които имат, а от друга – заради самите им зо...

6. Мъжете изневеряват по-често – особено често разпространен мит, в който няма нищо вярно. Изневярата не е въпрос на това от кой пол си, а е въпрос на проблеми във връзката, отношение между партньорите и какво ли още не.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com