6 признака, че сме твърде стари за игрички в любовта

3061
 6 признака, че сме твърде стари за игрички в любовта
Снимка: iStock

Да се научим да общуваме е част от израстването и съзряването на личностите. Откровеността се отдава по-трудно на по-младите заради липсата на достатъчно жизнен опит, който пък определя самочувствието на човека. Това се отнася особено силно за интимната сфера.

Началото винаги е трудно, казват всички, можем да добавим, че е и плахо. Липсата на смелост да уведомим обекта на желанието си за своите блянове, е заради страха от отхвърляне и опасността да останем с разбито сърце. Увъртането, наричано по-благовидно благородна лъжа, идва от стремежа да не нараним чувствата на човека отсреща.

С времето всеки разбира от собствен опит, че е най-правилно, а и най-лесно да бъде максимално откровен с другите. Любовта е достатъчно сложно и многопластово чувство, че да я обременяваме и с популъжи или игрички. Стремежът да се играят игри води до загуба на времето на всички. Пък и така се свежда шансът да отсрещният човек да хареса истинската ви честна същност.

5 важни урока за любовта, които да научите на момента

Стремежът на всеки е да бъде обичан такъв, какъвто е и да бъде приет напълно с всичките му добри и лоши страни. Всеки опит да се представяме за такива, каквито не сме, е обречен на провал, защото човек не може да се преструва вечно.

Има 6 знак, които ни подсказват ,че вече е твърде късно за игри във връзката.

1.    Прекратявате отношенията си с човек, при първия признак за надлъгване - това значи, че вече сте в етап, когато сте видели всичко в сферата на взаимоотношенията и веднага разбирате кога някой се опитва да ви залъгва. Вашият богат опит не ви позволява да търпите нечестни и задкулисни опити.

2.    Извиненията на другия не ви впечатляват - досадни опити като неявяване на среща или зле скалъпени лъжи не могат да ви измамят дори еднократно.

3.    Имате и друг живот, извън връзката - важно е да сте човек със собствени цели и стремежи, които преследвате. Със собствени задачи, върху които работите. Такива хора не позволяват на никого да ги дърпа назад, нито да им налага своите претенции.

7 основни грешки, които Лъвовете допускат в любовта

4.    Знаете какво очаквате от една връзка - човекът, който има достатъчно дълъг жизнен опит много добре знае какво иска и какво да очаква от една връзка и няма да играе игрички, а ще се отнесе сериозно към тази възможност, която съдбата му поднася.

5.    Наличието на деца - когато годините не са малко, човек най-вероятно има деца и те са центърът на вниманието му. Децата винаги присъстват като важен елемент от една връзка, дори да не са преки участници, защото те също могат да бъдат наранени от нечие неадекватно поведение.

6.    Не се боите от конкуренция - детинщините, които някои хора с малко опит използват, за да се представят като много желани, са извън методите, които ползват тези с повече живот зад гърба си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com