6 съвета за красива и дълга коса

16871
6 съвета за красива и дълга коса
Снимка: iStock

Научете тайните на красивата дълга коса, която ще ви накара да изглеждате най-добре.

Дългата коса, макар и много ефективна, може да бъде трудна за поддържане. По-лесно се заплитат и изсъхват в краищата, а в същото време се омазняват в корените. Благодарение на нашите съвети ще им предадете страхотен вид без много усилия.

Тайните на красивата дълга коса

Как да се грижим за косата си през зимата - естествени методи за грижа за косата

Как да се грижим за косата си през зимата?. Проблеми, които са особено обезпокоителни през зимата, са статично електричество, загуба на...

#1. Подрязвайте краищата често. В идеалния случай трябва да го направи фризьор, но ако нямате достатъчно пари или толкова време, помолете майка си, сестра или приятелка за помощ. В интернет ще намерите съвети как да подстрижете косата си у дома. Благодарение на това тя ще изглежда по-здрава и сресването и ще става много по-лесно.

#2. Ограничете миенето на косата. Ден-два след измиване с шампоан косата е по-„послушна“ от прясно измитата. Освен това ежедневното миене не е много здравословно и отнема време (особено ако използвате балсама преди и след, а накрая изсушаване със сешоар). Може просто да си сложите сух шампоан и да си направите подходяща прическа, в които изглеждате привлекателно. 

#3. Завържете косата си за една нощ. Ако косата ви има тенденция да се заплита, можете да я вържете за една нощ. В този случай най-добре ще работи хлабава плитка, завързана с платнена еластична лента (избягвайте рецепти!). Колкото по-мек е материалът, с който увиваме косата си, толкова по-добре.

#4. Използвайте ролки. За да не излагате косата си на високи температури е добре да използвате ролки. Можете да измиете косата си следобед и да я носите до вечерта или да изберете такава от мека пластмаса и да я оставите за една нощ. Ролките не само ще оформят косата ви, но и (умело навита) ще повдигнат косата в корените.

# 5. Небрежен кок. Така че т.нар "Разхвърляният кок" е добър начин не само да си направите бърза прическа, но и да предпазите косата си по време на домакинска работа или готвене.

Бързи яйчени маски за коса

Яйцата са полезни не само в кухнята. Тя е любима, натурална козметика на нашите баби, лели и майки. Защо? Факти за яйцата, които трябв...

№ 6. Грижи се отвътре и отвън. Използвайте маски и балсами 1-2 пъти седмично, но не забравяйте да пиете вода, да се храните здравословно и да приемате добавки. Благодарение на това косата ви ще бъде здрава и ще изглежда така.

Не забравяйте:

Обърнете внимание на скалпа!!!

Здравият скалп е равен на красива коса. Едното не може да съществува без другото. Най-важната стъпка е да почистите добре кожата. За това можете да използвате ензимен шампоан или пилинг. Извършваме тази процедура веднъж на две-три седмици. В резултат на това проблемът с прекомерното изпотяване на скалпа и пърхота ще бъде намален, а косата ще придобие повече обем в корените.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com