6 трика да накарате мъжа да ви помага у дома

5179
6 трика да накарате мъжа да ви помага у дома
Снимка: iStock/Guliver

Домакинската работа в повечето семейства е отредена на жената. Това обаче не означава, че е единствено нейна. Мъжът също трябва да помага у дома и ако не знаете как точно да се включите в къщната работа, имаме някои съвети за вас.

Направете ясен план на нещата, които трябва да се правят – може и да става дума за седмица напред. Нещо, което трябва да се поправи или е за смяна, пране, занимания с детето, гладене, чистене и т.н. Запишете дейностите и свършете онези, за които имате време в момента. Съпругата ви ще го оцени.

Проучване: COVID-19 носи риск за мъжките репродуктивни способности

COVID-19 носи риск за мъжките репродуктивни способности, показва ново проучване, чиито данни са обобщени от Медицински комплекс „...

Разделете задачите по ниво на трудност – като то се изразява според това колко време отнемат задачите. Коментирайте ги с жена си и решете кой кое задължение може да поеме. Разделете си ги по равно, за да е честно. Един може да пусне прахосмукачка, докато другият мие чиниите, ако са се натрупали повече.

Ако сте жена, помолете за помощ, ако сте мъж, чуйте, когато жена ви го прави – знаем, че любимите ни мъже не разбират от намеци и предпочитат да им се говори директно. Затова и го направете. Мъжете обичат да се чувстват герои, така че ако го помолите да свърши нещо, за да ви помогне, вероятно ще го направи с удоволствие. Просто трябва да поискате помощ.

Оставете мъжа да свърши задачата си както умее – не му се карайте, ако не го направи по вашия начин, поощрете го за усилията и затова, че е свършил работата. Може да му дадете съвети, но в никакъв случай не му правете забележки, за да се чувства доволен от свършената задача и да се заеме с нея отново в следващ момент.

Поделете си грижите за дома – единият да се занимава с детето, другият да пусне пералня, единият да простре, другият да измие чиниите и така. Ще видите колко много работа може да свършите по този начин и как ще бъде приятно, когато и двамата полагате грижи за дома и задълженията вкъщи.

10 признака, че мъжът все още не е пораснал

Мъжете определено вече са станали по-емоционални и чувствителни от преди, докато жените са все по-борбени и силни. Рядкост са тези, кои...

Отнасяйте се с търпение и благодарност – както трябва да получавате такива, така трябва и да давате на партньора си. Така засвидетелствате уважение един към друг. Когато свършите задачите си и е време да се насладите на почивката си, направете хубава вечеря, поговорете си, пуснете си любимия сериал и гледайте заедно. Трябва да се чувствате добре и двамата, да се възнаградите за свършената работа и да сте благодарни за помощта един на друг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли с какво се хранят охлювите?
Знаете ли с какво се хранят охлювите?

Охлювите напоследък се превърнаха в доста популярни домашни любимци. Те са интересни за отглеждане и непретенциозни към изхранването си. Сред...