7 мита за бременността, на които трябва да спрете да вярвате!

2061
7 мита за бременността, на които трябва да спрете да вярвате!
Снимка: iStock/Guliver

Кафе, месо, котки - наистина ли е необходимо да се откажете от всичко това?

Не можете да подстригвате косата си, не можете да плетете и да вдигате ръцете си нагоре, по-добре е да изгоните котката от къщата и да забравите за кафето за следващите три години - всяка бременна жена е чувала тези и други твърдения поне веднъж. Но нека разберем, има ли истина в тези митове?

Мит 1: Токсикозата е нормална само сутрин

Всъщност: Според експерти традиционната токсикоза, която придружава първите три месеца на бременността, се причинява от промяна в хормоналния фон на жената. Повишено съдържание на специфични хормони в тялото на бременна жена е налице през целия ден, но пиковите му стойности могат да се появят по различно време на деня - и като правило пикът на гаденето също настъпва по това време. Единственото нещо, на което си струва да се обърне най-сериозно внимание, е токсикозата, която продължава през втория или третия триместър, този симптом може да показва развитие на прееклампсия.

Мит 2: Токсикозата може да предскаже пола на детето

Факт: Колкото и да е странно, има малка доза истина в този мит. Проучванията потвърждават, че при жени, бременни с момичета, нивото на хормона hCG, който е „отговорен“ за сутрешната токсикоза, е по-високо. Така че, ако сутрешното ви гадене е наистина лошо, може би трябва да се подготвите за момиче.

Мит 3: Малко алкохол няма да навреди.

Факт: Няма нито едно проучване, което да потвърди безопасността на малки дози алкохол за бременна жена и нейното неродено дете. Всяка чаша вино или бира по време на бременност, увеличава риска от преждевременно раждане. Заслужава ли си риска?

Мит 4: Колкото по-широки в ханша, толкова по-лесно ще бъде раждането

Всъщност: За съжаление широките бедра не носят допълнителни бонуси на притежателите си. Лекотата на раждането се влияе от ширината на таза, но е невъзможно да се определи от размера на бедрата. Така че не вярвайте на митовете!

Мит 5: Бременните жени не трябва да вдигат ръце, в противен случай можете да удушите бебето с пъпната връв

Суеверия за бременни

За някои те са остарели суеверия, за други остават вечно живи. Младите майки ги чуват от своите майки и баби, които от своя страна ги п...

Всъщност: Това е абсолютен, сто процента мит. Не е установена връзка между движенията на ръцете на майката и движенията на пъпната връв. Така че смело вдигайте ръцете си, спуснете ръцете си, раздалечете ги и като цяло се движете по начина, който ви подхожда.

Мит 6: По време на бременност жената трябва да яде "за двама"

Реалност: Ежедневната ви диета трябва да бъде увеличена с около 300 калории – толкова са необходими за нормалното развитие на вашето неродено дете. Това, което наистина има значение, е съставът и хранителната стойност на вашата диета: обърнете внимание дали получавате достатъчно протеини, калций, витамини, фибри и други хранителни вещества, необходими за пълноценното развитие на плода.

Мит 7: Без кафе по време на бременност

Факт: Няма нужда бременните да се отказват от кафето. Една чаша на ден не само няма да навреди, но най-вероятно ще бъде от полза за вашето здраве. Само не забравяйте, че премахва течността от тялото и пийте повече, за да избегнете дехидратация. Но ако кофеинът предизвиква повишена тревожност или възбуда, както и увеличава пулса и налягането, по-добре е да го откажете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com