7 признака, че сте с грешен партньор още в началото на връзката

25582
7 признака, че сте с грешен партньор още в началото на връзката
Снимка: Pexels

Краят на една връзка идва след изневяра, лъжи, липса на комуникация, раздразнение. Понякога причините не са очевидни и дълго време не  забелязваме, че нещо във връзката куца. Има няколко признака, които още в началото могат да ни подскажат, че тя няма бъдеще. Ето някои от тях:

1. Имате различно ниво на емоционална интелигентност.
“Така се скарах днес с Мария. Дано да ми прости.”
“Винаги правиш от мухата слон”.

“Емоционална интелигентност” EQ е способността да възприемаме собствените си емоции, да ги контролираме и да разбираме чувствата на другите. Ако човек има ниско ниво на EQ трудно се поставя на мястото на другия, не изпитва вина и не разбира нуждите ви. Вие очаквате съчувствие и разбиране, а партньорът ви иска винаги да разберете неговата гледна точка.

2. Не уважава личното ви пространство.
Опитва ли се новият приятел да окупира цялото ви време? Ядосва ли се, ако сте заети със собствени планове? Ако няма интереси, хоби, ще започне да ограничава и вашата свобода. В началото ще се ласкаете от такова желание за близост, но след време такава любов ще ви задушава. Такъв тип съюз прераства в психологическо насилие, а насилникът дори не го съзнава, защото ви е напълно отдаден. 

3. Опитва се да ви промени.
Всеки има идеи как да изглежда перфектният партньор. Понякога реалността съвпада с мечтите ни, но по-често се разминава. Много хора проектират желаните черти върху новия партньор.
“Защо не се изрусиш?”, “Трябва да носиш само скъпи бижута, а не тези боклуци, все пак си дама!”
Партньорът ви се опитва да пригоди своите навици и вкусове към вашите, провокира промени във външния ви вид и начин на живот. Накрая ще разбере, че вие се разминавате с неговия идеал, а такава връзка ще съществува, докато се съгласявате с неговото мнение.

Предразсъдъците, които пречат на една връзка

Когато се сблъскват с трудности в своя личен живот, хората често обвиняват обстоятелствата или партньора – и не си дават сметка, ...

4. Ясно отделя вашите проблеми от неговите.
Споделяте на партньора си за повреден кран, той съчувствено свива рамене, целува ви по челото и излиза на бира с приятели. В същото време търси помощ от вас за подарък на майка му. Това не е добър сценарий за партньори, които трябва взаимно да разчитат един на друг. 

5. Не уважава мнението ви.
“Защо не отидем на море през ваканцията?”
“Вече резервирах екскурзия до Финландия.”
Започва с дребни неща - избира ресторант за среща, решава какво ще вечеряте или кой филм ще гледате. В една токсична връзка партньорът решава всичко вместо вас. Може да изглежда като грижа или да ви облекчи с тези дребни решения. Но истината е, че вие просто нямате право да се изказвате. За съжаление, с времето ситуацията се влошава. Едва ли искате това в една връзка.

6. Работата му е приоритет.
Хора, които са влюбени в работата, заслужават респект и адмирации. Но едва ли допринасят за хармонията във връзката. Ако партньорът ви винаги закъснява, отменя ангажименти с вас, трябва да знаете, че с времето няма да промени приоритетите си. Готови ли сте да прекарвате почти всяка вечер в празната къща или да казвате на родителите си, че годеникът ви няма време да се запознае с тях?

7. Имате различен стил на живот.
“Хайде да отидем на разходка в парка?”
“Предпочитам да си останем вкъщи. Тъкмо свалих един филм”.

Ако предпочитате огромен сандвич за закуска и не обичате спорта, а партньорът ви е маниак на здравословна храна и прекарва 7 дни в седмицата във фитнеса, едва ли ще създадете хармонична връзка. Голямата разлика в отношението към свободното време и ежедневния живот бързо превръща любовта във враждебност. Това не означава, че вината е в единия от вас. Това означава, че вашите пътища се раминават и е добре да го разберете още в началото.

5 зодии, с които най-трудно се изграждат отношения

За какво трябва да сте подготвени, когато срещнете мъжа на мечтите си? Този, който по дата на раждане е в челната петица на антирейтинг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com