7 прости правила за привличане на положителна енергия

17747
7 прости правила за привличане на положителна енергия
Снимка: iStock

Коридорът е важна част от всеки апартамент, всяка къща. Това е помещение, което свързва няколко стаи, така че трябва да се обърне специално внимание на нейния дизайн. Следвайте съветите на фън шуй, за да направите коридора място за положителна енергия.

Местоположение на огледалото

Огледалото е мощен източник на енергия, който не бива да се поставя директно пред входа на стаите от коридора. Експертите препоръчват да поставите огледало в самия край или началото на коридора, така че огледалото да гледа в стената, но не и към входната врата. В този случай потоците от енергия няма да бъдат нарушени и хармонията ще остане в къщата.

Използвайте камбаната на вятъра

По-рано говорихме за този мощен талисман и неговото значение. Може да се постави както на входната врата, така и в центъра на коридора. Във втория случай ще имате още повече полза от този талисман, тъй като той ще хармонизира пространството по-ефективно.

Избор на цвят в коридора

Във фън шуй голямо значение се придава на цвета на стените и подовете. В коридора е добре да се боядисат стените в тъмни цветове. Най-добрите нюанси могат са тъмно зелено, тъмно синьо. Стените на коридора трябва да са тъмни, но не и черни. Тъмният графит може да се използва за направата на пода. Ако все пак решите да пуснете светлината на коридора, по-добре е да приглушите изкуственото осветление, за да не нарушите баланса.

Минимализъм

Коридорът не трябва да бъде място, където изобилие от неща се държи в безредие. Опитайте се да не поставяте колички, велосипеди, огромен брой чанти и така нататък в коридора. Колкото по-малко неща има и колкото повече свободно пространство, толкова по-лесно енергийните потоци се преместват от стая в стая. Ако в други помещения не се препоръчва да препъ;вате с вещи и мебели, то в коридора е строго забранено.

Подходящо осветление

По-добре е коридорът да бъде тъмен на цвят, а осветлението в този случай трябва да е ярко. Не позволявайте нито една крушка да изгасне. Поставете по-мощни източници на светлина, така че отрицателната енергия да не застоява в тази стая. Ако осветлението не може да бъде достатъчно, можете да боядисате стените в светли цветове. Това ще помогне за балансиране на енергиите ин и ян.

Картини в коридора

Картините на това място на вашата къща или апартамент трябва да са положителни. В никакъв случай не трябва да окачвате картини с жесток или отрицателен оттенък. По-добре е да изберете платна с природа, с вода, с животни. Те ще накарат стаята да се чувства по-позитивна.

Не забравяйте за растенията

Това трябва да са малки и спретнати растения. По-добре е да ги поставите не на пода, а на нивото на гърдите, като ги наредите на рафтовете. В този случай те ще подобрят енергията на стаята, ще премахнат негативизма и ще ви развеселят. По-големи растения могат да бъдат поставени в ъгъла на пода. Не можете да държите кактуси, рози и други растения с тръни в коридора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com