7 знака, че сте пристрастени към любовта

936
7 знака, че сте пристрастени към любовта
Снимка: Pixabay

Влюбени ли сте? Усещате ли, че живеете в романтичен филм? Споделяме с вас една статия, която е вдъхновена от сайта yourtango.com със седем знака, че сте пристрастени към любовта. 

1. Вие отричате.

Това може да звучи като: „Знам, че е изневерил, но може би ще се промени?“ Или: "Той казва, че ме обича. Трябва просто да повярвам, че въпреки че е критичен и непоследователен, може би, ако просто се опитам по-силно, нещата ще се променят."

2. Романтизирате любовта.

"Това не е любов, освен ако не е пълна с опасност и страст" или "Той ме изведе за рождения ми ден един път. Наистина му е трудно да прави такива неща, защото имаше трудно детство."

Пристрастяващият мозък има избирателна памет и често ни измъчва, като мисли за „добрите времена“ във връзката. Тези „добри времена“ често се случват между чаршафите. Защото няма толкова добро, колкото летливия, непредсказуем, непоследователен вид, където да не се чувствате напълно в безопасност. Това е просто градът на допамина.

3. Договаряте се.

Това звучи малко като: „Мога просто да го използвам за „Няма да се започва отново.“ Или „просто ще го видя още веднъж, за да му дам част от ума си.“

Противоотровата за договарянето: Разбийте цикъла и научете как в крайна сметка се чувствате, когато се отдадете на пристрастяването си.

Когато се окажете в опит да оправдаете връщането, напишете какви са били резултатите от връщането в миналото. Виждате ли модел или повтарящ се цикъл? Ако е така, запишете - подробно - как работи моделът, стъпка по стъпка.

4. Страхувате се.

Това може да звучи като: „Ами ако там няма никой по-добър?“ Или: „Аз съм твърде стар, за да започвам отначало“, или още милион страхове!

5. Оправдавания.

Това може да звучи като: „Ще направя малка детективска работа, за да видя дали той страда толкова, колкото аз.“ Или: "Той дори не беше толкова добре изглеждащ. Аз съм много по-привлекателен от него."

6. Имате манталитет на жертва.

Това може да звучи като: „Той ми каза, че съм„ любовта на живота му “. Как можеше да се отнася с мен толкова зле? " Или: "Как може да е толкова подъл?" Или: „Никога не получавам добрите момчета“.

Това увеличава общата ни тревожност - начинът, по който наркоманите се чувстват тревожни, когато се нуждаят от поправка - и единственият начин за кратко облекчаване на тревожността е да се свържем с нашия обект на пристрастяване към любовта.

7. Изолираш се.

Ако сме прекарали цялото си психично време в мислене за нашия обект на пристрастяване към любовта, рядко имаме време, психическо или емоционално пространство, за да развием други здравословни, подкрепящи взаимоотношения с приятели, членове на семейството, колеги или някаква общност за психично здраве . Когато се окажете изолирани във вашата зависимост, стигнете до срещи за възстановяване. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com