9 неща характерни за жени, които са били дълго време сами

4662
9 неща характерни за жени, които са били дълго време сами
Снимка: StockSnap / Pixabay

1. Постоянно се чувствате уморени.

Изследване, публикувано през 2011 г., свързва самотата с фрагментацията на съня, която се определя като „възбуди и събуждания, които нарушават нормалните етапи и архитектура на съня“. Времето, през което сте будни, може да бъде толкова малко, че дори да не го осъзнавате или да си спомняте на следващата сутрин - но ви пречи да завършите пълен цикъл на сън.

2. Много държите на материалните притежания.

7 индикации, че страдате от постоянна самота

Понякога всеки човек се нуждае от време за себе си и да се отдели изцяло от околните, но хроничната самота е състояние, което може да с...

Смята се, че материализмът и самотата също са свързани: едно проучване на 2500 души в продължение на шест години установи, че самотата кара жените често да излизат и да купуват материални неща (но също така посочва, че това не върви по обратния път - материализмът не причинява самота). Така че, ако внезапно установите, че се фокусирате върху материалните притежания и пазарувате повече от нормалното (запълване на празнота, ако желаете), може да преминете през труден период.

3. Откривате, че взимате наистина дълги и горещи душове.

В проучване, публикувано в научното списание "Emotion", изследователите откриват връзка между физическата и социалната "топлина". По същество, ако човек се чувства социално студен, е по-вероятно да се опита да замени емоционалната топлина с физическа топлина, като взема горещи душове и вани.

4. Не можете да спрете да гледате предавания.

Тенденцията към преяждане може да показва няколко неща: самота, депресия и липса на контрол. Проучване, направено в Тексаския университет в Остин, установи, че самотата и прекомерното гледане на телевизия са свързани по някакъв начин. Те открили, че „колкото по-самотни и депресирани са участниците в проучването, толкова по-вероятно е да гледат телевизия, използвайки тази дейност, за да се отдалечат от негативните чувства“.

Какво трябва да НАПРАВИТЕ, докато сте single?

Може би току-що сте излезли от кратък роман или сте живели заедно с някого няколко години - и в крайна сметка сте се разделили. Няма ну...

5. Вие постоянно се чувствате под стрес.

Ако чувствате, че напоследък сте били по-стресирани от нормалното, може просто да сте самотни. Според Psychology Today „самотните жени съобщават за по-високи нива на стрес, дори когато са изложени на същите стресови фактори като несамотните, и дори когато разпускат“. Така че, ако последните ви няколко месеца не са били по своята същност по-стресиращи от нормалното, но чувствате, че сте били допълнително стресирани за малки неща, това може да е самотата, която повишава нивата на хормоните на стреса и кръвното налягане.

6. Прекарвате много време в социалните мрежи.

Проучване установи, че интензивното използване на социалните мрежи е свързано с чувство на социална изолация: тези, които прекарват повече от два часа на ден в социалните мрежи, са два пъти по-склонни да се чувстват самотни от тези, които прекарват 30 минути или по-малко в интернет.

7. Сприятелявате се с други самотни хора.

Според зодията: Това, което ви ПРЕЧИ да намерите истинската любов

Какво пречи на тези зодии да намерят любовта? Овен: Импулсивен Овните често идеализират любовта като чувство за съвършенство, без н...

Проучване от 2010 г. установи, че самотата e заразен процес. Така че дори и самите вие ​​да не се чувствате самотни, хората във вашата социална среда може да променят това. С други думи, ако имате приятели, които се чувстват самотни, е по-вероятно покрай тях и вие да изпитате чувство на самота.

8. Напълнели сте.

Тъй като наддаването на тегло е често срещан страничен ефект на депресията, не е чак толкова изненадващо, че наддаването на тегло може да означава и самота. Съветникът по психично здраве Ашли Търнър каза пред UnLonely Project, че "самотата е един от най-големите стимули към преяждане.

9. Усещате, че постоянно имате настинка.

Самотата може да доведе до отслабване на имунната система, което ви прави податливи на настинки и други вируси. Това може да се превърне в порочен кръг, тъй като оставането вкъщи с настинка ще ви изолира от другите, което от своя страна увеличава самотата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com