9 признака, че все още може да спасите брака си

2734
9 признака, че все още може да спасите брака си
Снимка: iStock/Guliver

Бракът е свещен съюз между двама души, който обаче често бива нарушаван поради различни проблеми в отношенията между хората. При липса на доверие и комуникация проблемите надделяват и редица браковете биват разрушавани. Как да спасите брака си и по-точно как да разберете дали това все още е възможно. Ето 10 признака – ако са налице, все още може да се борите за него.

Искате да се борите за връзката си – осъзнавате какви са проблемите, но не бягате, а искате да ги решите, за да запазите брака си. Това е най-добрият вариант, тъй като в една връзка и двамата партньори имат вина, ако нещата не вървят. Осъзнаването е първата стъпка към решаването на проблемите.

Как се променят жените след брака според зодията им

Често чуваме в разговори с омъжени приятели: "Преди сватбата тя не беше такава...". Възможно ли е поне приблизително да се предскаже ка...

За вас още има светлина в края на пътя – виждате, че има надежда за подобряване на отношенията, ако неразбирателствата биват изгладени. Не се отказвайте, а направете всичко възможно, за да запазите отношенията си.

Осланяте се на едни и същи ценности – това е много важно не само за брака, а и за отношенията между хората като цяло. Така или иначе любовта преминава в обич с течение на годините. Ако уважението също присъства помежду ви, имате реален шанс за спасяване на брака.

Проблемите се коренят във външен фактор – тъжно е, когато позволяваме на външни фактори да застрашат връзката ни. Все пак, щом проблемът не е самата тя, може да оправите нещата като отстраните всичко, което ѝ пречи.

Липсва ви присъствието на другия – не си представяте да не виждате и чувате половинката си, неговата компания ви липса и ви радва, когато той е тук. Ако това е така, не се отказвайте от любимия човек, борете се за него, разбира се и той за вас.

Зодиакалните двойки, които ще имат най-щастлив брак

Възможността за женитба ни кара да се гадаем с кого ще се вплете съдбата ни. Астрологията ни помага да анализираме задълбочено нивата с...

Уважавате се – отношенията между хората се основават на уважение. То предпазва от нараняване с думи и постъпки, от прекрачване на граници. Щом съществува, си струва да се борите за брака си.

Свързват ви хубави спомени – които са повече от неприятните и заличават лошите дни. Това са безценни моменти, в които сте израствали заедно и винаги ще бъдат много специални. Ако ви става носталгично, щом се сетите за тях, значи все още имате чувства един към друг, които могат да бъдат възродени отново.

Вярвате, че огънят в семейното огнище може да бъде запален отново – и това е точно така. Стига  и двете страни да положат усилия.

Между вас има доверие – вероятно проблемите в отношенията ви са от друго естество, но докато помежду ви има доверие, нищо не е толкова страшно, че да предизвика край на брака. Основната ценност съществува и точно тя може да ви помогне да запазите връзката си.

Защо и вторият брак приключва с развод?

За голяма част от двойките първият брак се оказва неуспешен. Често те сключват втори и дори трети брак. Но според статистиката такива б...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com