Ако бяхте животно, какво щяхте да бъдете - най-добрите 10 отговора при интервю за работа

11094
Ако бяхте животно, какво щяхте да бъдете - най-добрите 10 отговора при интервю за работа
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас е ходил на интервю за работа и се е сблъсквал с какви ли не въпроси. По някое време може да чуете въпрос, който никой не ви е задавал досега. Има един въпрос, който обикновено изненадва хората, когато се явяват на интервю. Това е въпросът "Ако бяхте животно, какво щяхте да бъдете?"

Не е лошо да сте готови предварително с подобен тип отговори, но това няма как да стане. Добре е да дадете уникален отговор и да мислите нестандартно, но в никакъв случай не се правете на твърде оригинални. Обмислете защо са ви задали подобен въпрос. Ако ви питат такъв тип въпрос, бъдещите ви работодатели ви провокират и може би искат да ви откажат от работата. Те ви подлагат на натиск. Вероятно защото такава ще е част от работата ви. Има няколко насоки, над които трябва помислите преди да отговорите на подобен въпрос.

- Помислете какъв е типът на работа, която ви предлагат;

- Трябва да се обосновете защо сте избрали точно това животно;

- Мислете креативно и нестандартно, но направете връзка между животното и работната позиция;

- Не се концентрирайте върху това, защо обичате това животно;

- Назовете няколко черти на животното, които се отнасят и за вас.

- Дайте по-прост отговор.

- Не изтъквайте негативните характеристики на животното;

- Не избирайте животно, което ще остави лошо впечатление за вас на интервюиращия ви. Пример - ленивец.

- В никакъв случай не се измъквайте, като кажете, че вие сте човек и не бихте искали да бъдете никакво животно.

Сега ще видите какви трябва да са най-добрите 10 различни отговора на култовия въпрос "Ако бяхте животно, какво щяхте да бъдете?"

1. "Бих желал да съм куче, защото харесвам да съм сред други хора. Както кучето, така и аз съм най-щастлив, когато се занимавам общност от хора."

Кучето най-вероятно ще бъде един най-често срещаните отговори на този въпрос. То може да бъде подходящ отговор за почти всички работни позиции. Повечето хора мислят за кучетата като за най-добрия приятел на човека, така че ако сте в състояние да установите връзка между куче и качествата, необходими за работата ви, тогава това е правилният отговор.

2. "Бих искал да съм делфин, защото обичам да общувам с другите и да работя в екип."

Делфините са изключително интелигентни животни и обичат да играят. Делфинът също е популярен отговор на този въпрос и работи особено добре при интервюта за позиция, в която ще се изисква много работа в екип. Делфинът обаче не е най-добрият отговор, ако кандидатствате за лидер или шеф.

3. "Искам да бъда слон, защото те са силни и могъщи лидери. Слоновете обикновено остават в малки групи, но са изключително лоялни към околните."

24 изумителни факти за животните, които ще ви накарат да се усмихнете

Животните са част от света ни и са не по-малко интелигентни и умни от нас. Просто те имат свои закони и начини за общуване, но също так...

Слонът може да не изглежда като най-грациозното създание, но със сигурност притежава много добри качества. Когато се съсредоточите върху положителните черти на животно, е лесно да го свържете с работата, за която кандидатствате. Слонът е чудесен отговор, защото те са известни със своята сила, но също така са и мирни и мъдри животни.

4. "Конят е моят избор на животно, защото съм съсредоточен и мога да работя както самостоятелно, така и в екип."

Конете са много грациозни същества и избирането на кон за вашето животно е чудесен начин да покажете, че сте трудолюбив. Конете могат да работят добре сами или в група, затова ако позицията ви изисква известна самостоятелна работа, този отговор е чудесен начин да покажете, че сте гъвкави и способни да свършите работата по различен начин.

5. "Искам да съм октопод, защото мисля новаторски и съм креативна личност. Интелигентността ми е сред силните ми страни"

Ако разчитате на интелигентност, то октоподът наистина е прекрасен избор. Ако се изисква от вас детайлна и прецизна работа, това животно е подходящото в случая. За IT позициите това е топ отговор.

Какъв домашен любимец сте според ЗОДИЯТА си (Част 2)

Везни Канарчета Тази птица е твърде взискателна и грижите в отглеждането й са прекалено много. Везните са хора, които рядко успяваме ...

6. „Моят избор е жираф, защото съм внимателен към всичко, което предстои в бъдеще.“

Жирафите са високи и виждат в далечината. Ако вие се оприличавате на жираф, това ще покаже, че вие ставате за търговци, защото виждате нещата в перспектива и мислите рационално и в бъдеще време.

7. "Искам да бъда маймуна, защото те са умни и могат да решават проблеми"

Може да ви се струва странен избор, но маймуната символизира работата в екип, свързана с иновациите. Тя се свързва с положителни характеристики и изпъква с пъргавост и находчивост.

8. "Предпочитам да съм бобър, защото те са трудолюбиви и всеотдайни към всичко"

Какъв домашен любимец сте според ЗОДИЯТА си (Част 1)

Рядко попадаме на хора, които съвсем открито заявяват, че не обичат животните. Те не са склонни в дома си да приютят куче или котка, за...

Бобърът ще покаже на бъдещия ви работодател, че ако възникнат трудности, вие няма да се откажете, а ще довършите нещата докрай, докато разрешите проблема. Животното символизира отдаденост и желание за работата, при това върши всичко с любов и старание.

9. "Искам да бъда мишка, защото съм бърз и находчив и се ориентирам лесно в повечето ситуации"

Не, вие не сте нежелан посетител на дома. Мишката може да бъде намерена навсякъде, но тя се адаптира перфектно към обкръжението на хората около нея.

10. "Искам да бъда орел, защото притежавам уникална сила и ловкост. Обръщам внимание на всичко около мен и обичам да бъда в лидерска позиция".

Това е един от най-смелите отговори, които биха впечатлили всеки, който провежда интервю за работа. Орлите са подходящ отговор за самостоятелна лидерска позиция. Но не е добре да го давате, ако работата ви е на по-ниска позиция или трябва да работите в екип.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com