Билките, които трябва да присъстват в менюто ви, за да сте здрави

11696
Билките, които трябва да присъстват в менюто ви, за да сте здрави
Снимка: gate74 / Pixabay

Лечението с билки е познато на хората още от древността. От векове е доказано, че употребата им намалява риска от появата на някои заболявания и помага при редица други. За щастие много рецепти с лечебни отвари и мехлеми са се предавали през поколенията, за да помогнат и днес на много хора да се излекуват.

Според известния фитотерапевт Д-р Владимир Вишнев, за да бъдем здрави, са ни необходими движение, витамини и използването на напълно натурални средства за лечение, сред които са билките и медът. Но можем ли само с отвари и чист въздух да се справим с простудните заболявания например?

Най-мощните билки за имунната система

Пълноценното хранене е изключително важно, особено в сезона на настинките и вирусите. За щастие няколко чудодейни лека също помагат за ...

Истината е, че можем. С настъпването на зимния сезон се увеличава и разпространението на вирусите, а хората стават по-податливи на настинки и различни инфекции. За да се защитим и да бъдем здрави е добре да приемаме много витамини и отвари от лечебни билки, които са естествен природен имуностимулатор и които повишават защитните сили на организма ни. Но кои билки са подходящи и кои да използваме?

Една от тези билки е шизандра или китайски лимонник. Препаратите, получени от семената на това растение ще ви помогнат да се преборите с последствията след хепатит и пневмония, те премахват умората, борят се с безсънието, лошото настроение и депресията. Освен това билката действа добре на сърдечно-съдовата система и засилва паметта.

Левзеята е растение, от чиито корени и плодове се извличат много лечебни вещества. Тя има свойството да тонизира, да активира метаболизма, да повишава имунитета и действа много добре върху функциите на нервната, храносмилателната, сърдечно-съдовата и хормоналната системи.

Сибирсият женшен също е един от мощните имуностимулатори. Билката действа и като антидепресант и има тонизиращо и противовъзпалително действие. Използвана като хранителна добавка тя помага при проблеми със зрението, хормонални нарушения и проблеми с кръвното налягане. Доказан е и ефекта от употребата ѝ при болни от диабет, за понижаване на кръвната захар.

Най-добрите билки за черния дроб

Черният дроб е един от най-важните органи в тялото ни. Неслучайно го наричат естествен филтър, тъй като той филтрира кръвта, улавяйки т...

Растението златен корен или розов златовръх подобря психическата и физическата издръжливост и оказва благотворно влияние при простуда, проблеми със съня, различни инфекции и умора. Жените, страдащи от хормонални нарушения също могат да се доверят на целебните свойства на растението. 

За да се предпазите от простудните заболявания и да не боледувате, е добре да приемате витамини С и Р, които също са много важни за нашия имунитет. Витамин С съдържат всички червени плодове – боровинки, малини, шипки, къпини, черница и дори и в орехите.

За да сте в добро здраве и да не се разболявате ви съветваме да си приготвяте винаги прясна отвара, от различни билки и да я комбинирате с лъжица мед и няколко ореха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com