Чертите на характера, които другите хора МРАЗЯТ

1256
Чертите на характера, които другите хора МРАЗЯТ
Снимка: iStock

Всеки от нас има различни предпочитания и виждания за чертите от характера на другите. Следователно, няма как винаги да се харесваме на абсолютно всички. Това просто е невъзможно. Понякога дори изпитваме непрязън и антипатия към друг човек без дори да го познаваме. Това може да се дължи на някои черти от неговия характер, които той проявява веднага и обикновено не се харесват на по-голяма част от хората. Подбрали сме за вас тези, които най-често попадат в графата “досадни”:

Прекалена доброта

Навици в ежедневието, водещи до преждевременно стареене

Навикът е особеност на човек да свикне с някои действия или усещания. Навиците са добри и лоши, вредни и полезни. Всеки ден сме под стр...

Истина е, че добрите хора са скъпоценни камъчета и все по-голяма рядкост, но ако постоянно парадирате с това си качество, то започва да се струва на околните дори фалшиво. В стремежа си винаги да сте от полза и да се харесвате, започвате да пораждате съмнение у другите и да ги дразните. Хората ще започнат да се питат какво искате да постигнете с толкова любезност и към каква цел сте се насочили с това си поведение.

Неграмотността 

Никой не харесва неграмотните хора. Особено ако досега не сте имали контакт на живо с някого, а ви се е налагало да комуникирате само чрез онлайн платформите - то тогава в никакъв случай не бива да правите груби правописни грешки. Неграмотността създава чувство у другите, че може би не сте толкова надеждни и способни, дори и да имате определен изявен талант или да сте много добри в действителност. 

Интересно проучване е, че според експертите можем да разберем дали един човек е по-скоро интроверт или екстроверт по това как реагира на неграмотността. Обикновено интровертите се дразнят повече на грешките, докато екстровертите не им обръщат такова голямо внимание.

5-те навика, които най-често причиняват напълняване

Ако водите не съвсем активен начин на живот, тогава след 30 години можете да се сблъскате с проблема с наднорменото тегло. В млада въз...

Парадиране с връзки

Хвалбите и прекаленото фукане не са приятни на никого и определено такива самохвалковци биват често игнорирани. Най-дразнещо според хората е обаче, когато някой парадира със своите контакти - например ако познава някой влиятелен човек или известна личност, той не пропуска да го натякне неколкократно. Всъщност колкото повече споменавате сериозните си връзки, толкова по-недоверчиви стават хората към вас.

Имат се за онлайн звезди

Според проучвания на екипи от социолози и психолози, чрез социалните ви мрежи можем да разбрем няколко неща за вас, които биха могли да повлияят негативно на реномето ви. Такива са например, ако имате прекалено много снимки и публикувате всеки момент от ежедневието и личния си живот. Вторият аспект е, когато се представяте, че имате много последователи. По този начин внушавате на околните, че славата в социалните мрежи е от съществено значение за вас.

Пазете се от тези мъже, те могат да ви окажат негативно влияние

През целия си съзнателен живот мъжете изпълняват роля първо на синове и братя, после на съпрузи, бащи и т.н. Някои от тях обаче могат д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво стои зад мистерията с гробницата на първия китайски император? (ВИДЕО и СНИМКИ)

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще се чудят за рецептата

Последното стихотворение на Петя Дубарова

Любовен съвет за всяка зодия за 18 май 2024

Таро хороскоп за 18 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 май /валутен калкулатор/

Трябва ли жената първа да пише съобщение на мъжа?

Как да различаваме любовта от привързаността: съвет на психолог

Как да скриете възрастта си с дрехи: 9 универсални съвета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com