Цитати, които ще ви донесат душевен покой

6483
Цитати, които ще ви донесат душевен покой
Снимка: Pixabay.com

Време е да споделим с вас някои цитати, които ще ви донесат душевен покой. Най-добре е да отделите време и да ги прочетете с чаша чай. Особено в напрегнат ден те могат да ви помогнат да забавите темпото и да успокоите нервите си. 

"Научи се да виждаш там, където всичко е тъмно, и да слушаш, където всичко е тихо. В тъмнината ще видиш светлина, а в тишината ще чуеш хармония."

Джуан Дзъ

****

"Каквото и да минава през ума ти, не се фокусирай върху него и не се опитвай да го потиснеш. Просто го наблюдавай като идва и отминава."

- Мингур Ринпоче

Почивката сред природата не е за всеки

Независимо от разпространеното мнение, че почивката сред природата успокоява нервите, този вариант е полезен далеч не за всички хора &n...

****

"Това което никога не се е изгубвало, не може никога да бъде намерено."

Дзен коан

****

“– Учителю – попитал ученикът, – защо има толкова трудности, които ни пречат да постигнем целите си, отклоняват ни от избрания път и ни карат да се признаем за слаби?

Най-добрите мисли за един спокоен ден

В тази статия решихме да споделим с вас порция мъдри мисли за по-спокоен и щастлив ден. Насладете им се. Надяваме се те да ви донесат д...

– Това, което ти наричаш трудности – отговорил учителят, – в действителност е част от твоята цел. Престани да се бориш с това. Просто помисли за тези трудности и ги вземи под внимание, когато избираш своя път. Представи си, че стреляш с лък. Мишената е далече, наоколо се е спуснала гъста мъгла и ти почти не виждаш целта. Ще се бориш ли с мъглата? Не, ще почакаш докато излезе вятър и я разпръсне. Сега вече виждаш мишената, но вятърът отклонява твоята стрела. А сега ще се бориш ли с вятъра? Не. Просто ще определиш каква е посоката му и ще промениш ъгъла, от който стреляш. Твоят лък е голям и тежък и не ти достигат сили да опънеш тетивата докрай. Ще се бориш да го промениш? Не, ще тренираш мускулите си, за да придобиеш повече сила и всеки следващ път ще можеш да опъваш тетивата по-добре.

– Да, учителю – казал сърдито ученикът, – но има хора, на които лъкът е лек и удобен, и винаги стрелят в ясно и безветрено време. Защо моят изстрел трябва да срещне толкова препятствия по пътя си? Защо целият свят се съпротивлява на моето движение напред?

– Никога не гледай другите – усмихнал се учителят. – Всеки има своя лък, своята мишена и своето собствено време за изстрел. За едни хора изстрелът се превръща в точно попадение, а за други – възможност да се научат да стрелят.

Учителят замълчал, навел се по-близо до ученика си и тихо продължил:

– А сега ще ти открия и една жестока тайна, момчето ми. Мъглата не се спуска над земята, за да попречи на твоя изстрел, вятърът не духа, за да отклони стрелата ти, а тежкият лък не е създаден, за да те накара да осъзнаеш колко си слаб. Всичко това съществува само по себе си. Ти си решил, че можеш при тези обстоятелства да уцелиш точно мишената. Затова, или престани да се оплакваш от трудностите и започвай да стреляш, или смири гордостта си и си избери по-лесна цел. Такава, която можеш да уцелиш със сигурност. “

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно