Дежавю и как да дешифрираме съобщенията от миналото

4043
Дежавю и как да дешифрираме съобщенията от миналото
Снимка: Hans Braxmeier / Pixabay

Déjà vu (дежавю) е феномен, който науката се опитва да обясни от десетки и дори стотици години, но учените по този въпрос не са стигнали до едно-единствено заключение. Езотеричните експерти смятат, че дежавю са криптирани съобщения от миналото.

Какво е дежавю

Дежа вю е, когато ни се струва, че това, което се случва сега, вече се е случвало и преди. Ако не сте изпитвали това преди, тогава не е нужно да се притеснявате, че ще пропуснете déjà vu в бъдеще, ако това се случи. Първият път понякога оставя незаличимо впечатление.

Научно казано, дежавю е неизправност на мозъка. Всички наши спомени са ясно структурирани, така че определени „нишки“ водят до абсолютното мнозинство от тях. Грубо казано, ние помним едно нещо, само защото помним нещо друго. Едно нещо води до друго. Дежавю е, когато дадена връзка се срива и споменът за място, човек, нещо или събитие изскача случайно, заобикаляйки логическите връзки. Това е само едно от многото, но най-често срещано обяснение.

Второто обяснение, което също е доста популярно, ни казва, че déja vu може да бъде забравен сън. Мозъкът преди това прави сценарий в главата ви, докато тялото ви си почива. Не си спомняте това, но то остана някъде дълбоко в съзнанието. В крайна сметка видяхте нещо, което ви напомня за този сън.

Феноменът Deja vu - случвал ли ви се е?

Дежа вю (Deja vu) е състояние на ума, при което преживяването на някакво реално действие в настоящето, остава чувство у човека на вече ...

Дежавю се среща доста рядко и не при всички хора.

Дежавю и послания от миналото

Експертите в областта на магията и езотериката смятат, че дежавю е глас от миналото.

Според кармичната теория за Вселената и живота, преди началото на живота на Земята, душата всеки път избира съдбата си. Това означава, че преди да се преместим в ново тяло, вече знаем какво ще се случи с нас. Смята се, че déjà vu е проблясък на душевната памет, която се появява от време на време у хората. Ето какво може да означава това според експертите:

Предстои да се случи нещо много важно.

Феноменът дежавю - всичко, което трябва да знаете (ВИДЕО)

Дeжaвю̀ e прeживявaнe, при кoeтo чoвeк ce чувcтвa cигурeн, чe вeчe e виждaл или прeживявaл някaквa нoвa cитуaция (чoвeк уceщa, вce eднo...

Възможно е, преди да започне нов живот, душата ви да е видяла нещо изключително важно, така че да си спомни този момент. По време на дежавю си спомняте, че вече сте видели какво се случва сега – още преди началото на този житейски път.

Вие правите всичко както трябва.

Има версия, че хората изпитват дежавю в онези моменти, когато всичко следва правилния житейски сценарий. Вие сте на прав път.

Някои експерти смятат, че дежавю се случва, когато си припомните миналите си животи. Обикновено те се изтриват в паметта ви по време на престоя ви на Земята, но и тук понякога се случват различни повреди в системата.

Ако срещнете човек, който ви изглежда познат до болка, това също показва връзка с минали животи. Душата на този човек е била много важна за вас. Може би не си спомняте защо лицето му е толкова познато. Така или иначе няма да си спомните. Той може да ви е наранил в минал живот или в някой от тях да ви е донесъл добро, да ви е помогнал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Храните, които повишават либидото

7 шокиращи факта за живота на балерините, за които не се говори често

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 7 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 7 май /валутен калкулатор/

Кога е най-добре да се пие черен чай

Кога е най-доброто време за пиене на зелен чай

Кои чайове помагат за успокояване на нервен стомах

Кои чайове се препоръчват за добър сън

Каква опасност ни носи преяждането с яйца

Какво първо да направим при преяждане

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com