Диванът: 5 вечни опции, които винаги ще изглеждат стилни и скъпи

9222
Диванът: 5 вечни опции, които винаги ще изглеждат стилни и скъпи
Снимка: Pexels

Ще поговорим за 5 цвята дивани, които според дизайнерите винаги ще бъдат на мода.

Стилният и красив диван е център на внимание във всеки хол. Колкото по-привлекателен е той, толкова по-добре изглежда цялото пространство. Цветът на дивана играе голяма роля във визуалното му възприятие, така че дизайнерите съветват да изберете нюанси, които ще изглеждат модерни и елегантни в продължение на много години. Те посочиха пет вечни цвята, на които трябва да обърнете внимание.

Крем

Дивани в кремав цвят или различни вариации на бяло винаги ще изглеждат стилни, ако успеете да запазите тапицерията в първоначалното й състояние. Кремът е универсален цвят, който се вписва добре в различни интериори. Дизайнерът Дейвид Харис препоръчва лека ленена тапицерия, която изглежда сдържана и отваря безкрайни възможности по отношение на избора на ярки акценти и аксесоари. В дом с деца и домашни любимци е препоръчително да се монтира диван, тапициран с лесна за почистване, устойчива на петна материя.

Какво трябва да имате предвид при избора на нов диван?

Богат земен

Говорим за кафяви, теракотени, шоколадови, пясъчни, тухлено червени цветове. Диваните в тези цветове придават изисканост на пространството и същевременно създават атмосфера на комфорт, отбеляза специалистът. Например, кафяв кожен диван говори за класически, скъп интериор и ще изглежда красиво в апартаменти с модерен дизайн. В допълнение, той може да се хармонизира със селски стил, където има изобилие от естествено дърво и камък. Богатите, земни цветове също се считат за вечни и изглеждат скъпи

Тъмнозелено

Естественият тъмнозелен цвят едва ли ще стане скучен. Той напомня за природата и се вписва добре в почти всяко пространство. Наситеното, тъмно зелено работи както в светли стаи, така и в по-тъмни, където създава по-ведра, но елегантна атмосфера, каза интериорният дизайнер Жаклин Кристенсен. Според нея, тъмнозеленият диван е подходящ както за семеен апартамент, така и за по-официално пространство, като офис.

Кои са предимствата на ъгловите дивани

Сив

Ако искате да създадете тъмен интериор, но не искате да купувате черен диван, можете да изберете модел в графитено сиво. Значителен плюс е, че е по-лесно да се грижите за него. Такива мебели ще добавят дълбочина към студената цветова палитра и ще внесат нотка модерност в пространство, изпълнено с шоколадово кафяви тонове, каза интериорният дизайнер Даниела Хофер. Светло сивото е още по-универсално и се счита за неутрален цвят. То ще се впише добре в модерна и минималистична среда и ще ви даде възможност да декорирате по различни начини, използвайки ярки възглавници, одеяла и други текстилни изделия.

Тъмносин

Трудно е да откъснете очи от диван в толкова луксозен цвят. Въпреки факта, че наситеното синьо е доста изразителен нюанс, дизайнерът Линдзи Дейвис го смята за неутрален. Този цвят, казва тя, допълва много други тонове и внася усещане за спокойствие и удовлетворение в пространството. В допълнение, диван от синьо кадифе може да действа като акцент, превръщайки се в централен елемент в неутрално пространство, добавяйки индивидуалност към него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com