Домашни средства срещу силен косопад

6182
Домашни средства срещу силен косопад
Снимка: iStock/Guliver

Косопадът е неприятен и плашещ дамите козметичен проблем, който може да се дължи на различни причини – от банални – като грешки в диетата и стрес до по-сериозни – скрито заболяване. Ако страдате от обилен косопад, който не е свързан с прием на медикаменти, терапия, диета или агресивно третиране на косата, потърсете първо  причините за него, преди да започнете да го третирате външно.

        Кои са най-честите причини за косопад?

  • Хормонални проблеми. Доверете се на медиците и проверете хормоните си. Проблеми с функционирането на щитовидната жлеза или излишък на мъжки хормони могат да причинят силен косопад, граничещ с оплешивяване. Андрогенният косопад е по-характерен за мъжете, макар че и дамите също страдат от него, макар и по-рядко, докато косопадът, свързан с дисфункция на щитовидната жлеза, е по-типичен за жените.
  • Реакционен косопад, причинен от дълго боледуване с висока температура, кръвозагуба, психическа травма. Той е обратим, след като организмът се възстанови от заболяването или травмата. Подобен косопад, който е напълно естествен и обратим, се среща и след раждане.
  • Липса на витамини и минерали, както и ограничен прием на белтъчини, също могат да са сред причините за сериозен косопад. Уверете се, че не страдате от недостиг на жизненоважни витамини.

Какво да правим при косопад? Ето доказани домашни средства

Измъчва ви косопад? Искате да спасите косата си, която е започнала да оредява? Не трябва да се притеснявате, а вземете веднага спешни м...

Как да помогнете на терапията си за лечението на косопад с домашни маски?

Домашните маски, когато са правилно подбрани, могат значително да облекчат косопада и да помогнат да намалее загубата на коса, както и да се възстанови по-бързо гривата ви.

Маска от домашния шкаф, която бързо възстановява косата и преустановява косопада, е тази с чесън и мас. Звучи неприятно и наистина не е най-прекрасното нещо, което да сложите върху главата си, но ако темето ви прозира, тя може да се окаже спасението за вас. Имайте предвид, че маската е тежка, нуждаете се от време за нанасяне и измиване, както и че ароматът на чесън се усеща часове след това и дори при намокрянето на косата преди следващото измиване. Най-добре правете тази маска, когато имате един-два почивни дни – време, достатъчно, за да изчезне тежкият и неприятен аромат.

Продукти за маската с чесън и начин на приготвяне

8 природни лека, които се справят бързо с косопада

Косопадът е проблем, който засяга предимно мъжете, но жените също не са защитени от него. Със сигурност голямата топка косми след почис...

Една глава чесън се обелва и начупва на скилидки. Отделно от нея се разбърква смес с мас, която трябва да е чиста и несолена, и един жълтък. Реже се от скилидка и се втрива самата тя с масаж в корените на косата. Така се прави, докато чесънът бъде втрит навсякъде по цялата кожа на главата. След това се нанася сместа с мас и жълтък по цялата дължина, увива се косата с кърпа и престоява минимум 2 часа. Косата се измива 2 пъти с ароматен шампоан и се завършва с балсам, за да се притъпи лошият аромат на чесън. На следващия ден може да измиете косата си още веднъж, с което ароматът ще бъде премахнат изцяло. Ако правите тази изпитана маска един път седмично, още на първия месец ще усетите значително редуциране на косопада, поникване на нова коса и сгъстяването ѝ. Внимавайте при избора на чесън, нека не е китайски и не е твърде лют, за да не изгорите кожата на главата си. Заложете на качествени продукти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com