Една жена на 50: "Вече съм стара съм за тези 8 неща"

30843
Една жена на 50: "Вече съм стара съм за тези 8 неща"
Снимка: https://www.pexels.com

Когато измине половин век от живота на една жена, тя се чувства помъдряла и е научила доста неща. На такава възраст тя знае какво иска от живота и не се страхува да назовава нещата с истинските им имена. За 50-годишната жена изминалите години са свързани с мъдрост. Такава жена винаги има с какво да научи по-младите от нея, защото притежава богат жизнен опит във всички аспекти на живота. Сега ще научите основните 8 неща, които 50-годишната жена признава през нас.

1. Спирам да мълча, когато не съм съгласна с нещо

Несправедливостта не трябва да се премълчава. Животът си тече доста бързо, а на мен ми омръзна да се примирявам с мнението на някого, вместо да му изкрещя в лицето, че не е прав. Когато разбера, че нещо не е както трябва, вече се намесвам решително с ясното нагласа, че мога да го променя в по-добра посока.

2. Вече съм твърде стара, за да мисля как ще изглеждам пред другите

Спирам да се притеснявам как ще изглеждам в очите на хората около мен. Толкова дълго време съм завиждала на мъжете, че те се оправят за 10 минути, а аз трябва да се грижа за косата, кожата и тялото си часове наред.

Е, вече съм на половин век и мога малко да си отдъхна и да се отдам на почивка. Мисля си, че не е нужно всяка сутрин да си слагам тонове пудра на лицето си и да крия бръчките, които са се появили. Възрастта ми е такава, че тези неща са естествени и годините няма как да ги спрат или скрият. Сега вече не се притеснявам, че косата ми е бяла, а по лицето ми има бръчки. Не ми пука какво ще кажат другите за мен, защото тези хора вече не са на първо място в живота ми.

3. Достатъчно съм възрастна, за да имам постоянно грехове

Писнало ми е от постоянният хранителен режим, диетите, лишенията заради фигурата си.  Мисля, че е време да сложа точка. Не смятам да се отпускам съвсем, но мече ще си похапвам шоколад не един път на седмицата, а през ден, а защо не и всеки ден! Тези грехове повече няма да ми пречат, а ще ми доставят удоволствие.

4. Стара съм за обувки, които ме убиват и ми правят рани на краката

Уморих се 30 години да съм на високи токчета. Сега вече мога да си позволя да ходя нормално с удобни обувки. С носталгия ще си спомням убиващите ме  тесни обувки с токчета, които носех, за да се харесам на мъжете.

5. Вече съм твърде възрастна, за да поднасям извинения за разхвърляната ми къща

Бях свикнала домът ми да е изрядно чист и подреден, а това ми костваше много усилия, умора и загуба на време. И това само, за да може да кажат хората колко е чист и спретнат. Е, сега вече съм решила да го правя доста по рядко или да си намеря домашна прислужница. Днес с гордост мога да кажа, че в къщата ми цари хаос, но въпреки това аз съм щастлива и отпочинала.

6. Спирам да трупам безполезни вещи вкъщи

Спирам да пазя неща, които никога няма да се използват. Реших, че спомените трябва да се пазят в главата на човек, а не в даден предмет. Затова разчистих доста неща, които дарих или изхвърлих. Сега съм щастлива, защото в дома ми отново има място и е доста по-широко.

7. Вече съм на възраст, в която не искам да си общувам с хора, които не говорят с мен

Егоистите, които ми отровиха живота повече няма да ги допускам до себе си. Те са блокирани завинаги - не само в телефона ми, а и в съзнанието ми. Решила съм, че като мина 50-те, тогава ще си общувам само със стойностни хора, с които споделяме еднакви възгледи. Може и да е егоистично, но така ще се чувства по-спокойна.

8. Писна ми да търся добрината у всеки човек

Така или иначе когато един човек е лош, той си остава лош. Аз не мога да направя нищо, за да го превърна в добър. Затова спирам да правя опити, защото така хабя от енергията си. Дори съм склонна да му кажа в очите, че той не е добър човек и има лоша душа. Вече не ме е страх да казвам истината в очите.

С една дума - реших, че ако живея още половин век, него ще го изживея в максимална наслада. Който иска да ме упреква, за мен това решение е правилно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com