Еликсир на младостта: Как да си го приготвите у дома

12119
Еликсир на младостта: Как да си го приготвите у дома
Снимка: iStock/Guliver

Стремежът да се запази красотата и младостта е в основата на много народни рецепти, които се използват и до днес. Можете да създадете подмладяваща вода у дома. С нейна помощ ще бъде възможно да "изтриете" свързаните с възрастта промени по лицето.

Силите на природата се използват от човечеството за лични нужди, а експертите препоръчват да се обърне внимание на уникалните свойства на природните компоненти. С тяхна помощ всеки ще може да създаде за себе си еликсир на младостта, без да прибягва до големи разходи.

Младежки еликсир

За да приготвите напитката, ще ви трябват съвсем прости съставки: лимонов сок, пчелен мед и зехтин. За 100 мл лимонов сок са необходими 200 гр мед и 50 мл зехтин. Смес от тези съставки се приема по чаена лъжичка всеки ден след събуждане. Трябва да съхранявате напитката в хладилника. Този еликсир ще придаде на кожата цъфтящ вид, ще ви изпълни с енергия и ще възстанови прекрасното ви настроение.

Подмладяваща вода

За да пресъздадете тази тайна рецепта, ще ви трябват 5 лимона, 3 глави чесън и 300 гр мед. Цитрусите се смачкват заедно с кората и чесъна, след което добавяте и меда. Този еликсир на младостта се съхранява не повече от 10 дни на хладно и тъмно място. Чаена лъжичка подмладяваща вода се разбърква в чаша вода и се изпива на гладно. Тази комбинация от продукти е не само витаминен заряд, но и отлично средство за поддържане на красотата и младостта. Независимо от това, подмладяващата вода трябва да се приема само ако няма противопоказания за това, например стомашни заболявания.

Отвара от красота и младост

Една проста рецепта ще ви помогне да придадете на кожата здрав вид, да се отървете от фините бръчки и зачервявания - смесете изсушена лайка, невен, липов цвят и листа от мента, добавете вода и оставете да заври на слаб огън. За приготвянето вземете 3-4 листа от мента, а от останалите съставки - по супена лъжица. Получената отвара се прецежда, изсипва се във форми за лед и се замразява. Разтривайте лицето с кубче от получения лед след събуждане.

Ще бъде възможно да запазите красотата и младостта си в продължение на много години, ако се грижите за здравето си, не пренебрегвайте физическите упражнения и яжте здравословна храна. Изпитаните във времето рецепти, които нашите предци са използвали успешно, ще помогнат за запазването на красотата ви и днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-красивите места в Испания
Най-красивите места в Испания

За повечето от нас Испания е морска дестинация с прекрасни плажове и чудни курорти. Но тази страна е истинско съкровище и може да предложи много...