Ето как да се отървете от луничките по кожата

11527
Ето как да се отървете от луничките по кожата
Снимка: Instagram

Слънчевите лунички са естествена реакция на по-светлата кожа към UV лъчите. Някои хора ги намират за красиви, дори секси. Други не харесват появата на лунички по носа или ръцете си. Искате ли да знаете как да се отървете от луничките? Ето някои ефективни начини за борба с този вид петна по лицето.

Преди да започнете да премахвате луничките, помислете дали наистина искате. Това не е симптом на някакво заболяване и много хора го смятат за красота. Например моделите с лунички по лицето са високо оценени. Ако обаче кафявите петна по кожата не ви подхождат, е добре да знаете как да премахнете луничките и да не навредите на кожата.

Понякога процесът на борба трябва да започне с регулирането на хормоните на тялото. На този етап е най-добре да работите след консултация с вашия дерматолог и да избягвате директния контакт на кожата със слънцето.

Домашни средства за лунички

Ако се уверите, че имате класическо оцветяване от слънцето, струва си да започнете избелването на лунички с домашни средства. Понякога това е достатъчно, за да се отървете от неудобните петна по носа и ръцете. Ето двата най-прости отговора на въпроса как да се отървете от луничките:

1. Лимон за лунички

Нанасянето на лимон за лунички е доста популярен начин. Най-добре е просто да разтриете кожата на избраното място с лимонов сок. Ако кожата ви е склонна към дразнене, трябва да бъдете много внимателни. Изпробвайте този метод за избелване на лунички на малка площ и едва след това го нанесете върху цялата кожа.

2. Краставица за лунички

На въпроса как да премахнете луничките, най-простият отговор е - сок от краставица. Този мил зеленчук е по-мек от лимона. Използването на краставица за лунички може да се ограничи до компреси от пресни филийки от краставица. Можете също така да си направите маска за лице.

Лимона и краставицата могат да се комбинират. Например, към настърганите краставици добавяте няколко капки лимонов сок. Смесете всичко и го поставете върху лицето си. Използването на краставица върху луничките също ще помогне за поддържане на правилната хидратация на кожата и я озарява, добавяйки блясък.

Някои хора също използват хрян за премахване на лунички, но той е много по-силен и може сериозно да раздразни кожата. Ако не сме сигурни как ще реагира кожата ни, най-добре използвайте краставица или лимон върху луничките.

Козметичните специалисти имат най-добрия отговор как да се отървете от луничките. Ако не сме доволни от ефекта от борбата с домашни средства, струва си да опитате късмета си с козметик. В съвременните салони за красота има няколко подхода за премахване на тези петна на кожата. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 11 май /валутен калкулатор/

5 грешки, които туристите допускат по време на пътуване

Съвместими ли сте? 3 типа сексуален темперамент във връзките

Няма магия: жените с тези качества винаги имат много почитатели

3 неочевидни признака, че шефът ви е психопат

Как да манипулираме манипулаторите?

Има ли прилика: Как е изглеждал истинският султан Сюлейман в живота?

Те крадат младостта ви: 6 навика за красота, които трябва да забравите до 40-годишна възраст

Тези зодии са любимци на всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com