Закусвайте на дневна светлина и още 6 златни правила за отслабване

918
Закусвайте на дневна светлина и още 6 златни правила за отслабване
Снимка: iStock

За да отслабнете, просто трябва да ядете по-малко. Това правило е познато на тези, които са се опитвали да свалят излишните килограми. Въпреки това, за постигане на желания ефект, други компоненти също са важни. И не винаги очевидно.

Сложният процес на отслабване не включва непременно само храна. Лекарите неведнъж са обръщали внимание на други причини, които могат да попречат на човек да отслабне. Между тях психологически проблеми, хормонален дисбаланс, липса на сън, липса на физическа активност, прекаляване с алкохола. Но дори и тези, които на пръв поглед нямат такива причини, могат да изпитат трудности при постигането на желания резултат. Какво друго може да помогне?

1.       Яжте на интервали, премахнете закуските. За по-голямата част от възрастните са достатъчни 2-3 хранения без закуски, по-рядко - три хранения и една закуска, още по-рядко - три хранения и две закуски. Култивирайте своята метаболитна гъвкавост.

Вечер преди лягане - какво е най-добре да ядем за отслабване

2.       Яжте 2/3 от дневната си дажба през първата половина на деня. Ако имате три хранения, тогава разпределете тези 2/3 от дневния си калориен прием между закуската и обяда, също в съотношение 2/3:1/3. Тоест 45-50% за закуска, 30-35% за обяд, 20-30% за вечеря. Ако имате две хранения, тези 2/3 са закуска.

3.       Закусвайте през светлата част на деня, при добра естествена светлина. Според терапевта, това е физиологично. Ако трябва да закусите на тъмно, например през зимата, създайте ярко осветление, близко до естественото.

4.       Закуската трябва да е предимно протеинова и мазнина. Мазнините осигуряват енергия, а протеините осигуряват градивен материал. Яйцата например са най-подходящият продукт за закуска.

5.       Ако обядвате, включете дълги въглехидрати в това хранене. Пълнозърнести храни, бобови растения, сложни гарнитури, както и месо, птици или риба.

Отслабване след 40 години - само тези храни ще ви помогнат

6.       Не преяждайте на вечеря. Това трябва да е най-пестеливото хранене от всички. За вечеря фибрите са най-добри. Например голяма зеленчукова салата с масло.

7.       Яжте плодове сутрин. Важно: комбинирайте ги с основното си хранене – преди или веднага след.

Бърза рецепта за закуска за отслабване

Правилната закуска се основава на протеини, сложни въглехидрати и здравословни мазнини. Те ще ви помогнат да се събудите и да останете сити до обяд. Ето рецепта за бърза и засищаща закуска, която е идеална за отслабващите. Това е омлет с тост с авокадо.

В тази рецепта омлетът се приготвя без мляко. Трябва да разбиете 1 яйце с бъркалка и да изсипете сместа в горещ тиган, а отгоре да сложите няколко резена сирене за вкус - така че да се разтопят. За тост вземете парче безквасен хляб, поставете нарязано авокадо отгоре и украсете тоста с любимите си билки, ядки или семена - изберете какво ви харесва най-много.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Назовете любимата си напитка и ние ще ви разкажем за вашия характер

Мъжете ще тичат след вас, ако имате тези 6 черти на характера

Колко често трябва да миете косата си?

Кои растения у дома са опасни за домашните любимци?

Какви са причините за ранното посивяване на косата?

Защо не можете да засадите папрат близо до къщата си?

Може ли пиенето на бира да ни направи алкохолици?

6 опасни грешки, които доста хора правят в банята

Безопасна ли е ежедневната консумацията на ягоди

Какъв е реалният срок на годност на храните?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com