Ето как правилно да нанесем околоочния крем

6395
Ето как правилно да нанесем околоочния крем
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена използва ежедневно различни козметични продукти. От крема за лице, до сенките, спиралата и червилото, които създават нейния индивидуален стил и прикриват белезите на времето и несъвършенствата по кожата. Нанасянето на всеки един от тези продукти не изисква специални умения, но все пак има някои тънкости, които трябва да знаем.

Един от тях е правилната употреба на околоочния крем. Той се грижи за деликатната кожа около очите ни, която е много фина и изисква специално внимание. Затова, когато купувате такава козметика, първо се уверете, че е предназначена именно за тази зона, избирайте качествени кремове и се уверете, че продукта, който сте избрали е в срок на годност. А ето и няколко съвета как правилно да нанасяте околоочен крем.

1.Преди да започнете с нанасянето на каквато и да е козметика на лицето си, първо трябва да го почистите добре.  Използвайте хладка вода или друг продукт за почистване, който не е агресивен и няма да повреди нежната кожа около очите ви. След измиване трябва леко да попиете водата, без да търкате и да оказвате натиск, а ако използвате тоник за лице, то почистете много леко около очите с помощта на тампон.

Как да си направим пластири за околоочния контур у дома

Пластирите са много полезни, когато се налага да се отървете от торбичките и умората под очите или пък да премахнете фините бръчки. Тоз...

2.Околоочният крем е приготвен по специална формула и е с по-гъста текстура от останалите кремове за лице. Ето защо, е достатъчно да нанесете само малко количество от него в зоната около очите, за да можете да подхраните кожата. Специалистите препоръчват да не използвате големи дози, в стремежа си да постигнете по-бързо желания ефект.

3.Нанасянето на околоочен крем трябва да става внимателно, с леки потупвания с върха на пръстите. Постарайте се да не втривате със сила крема в тази зона на лицето си, защото така кожата става по-чувствителна и податлива на появата на бръчки. Освен лекото потупване с пръсти, околоочния крем можете да нанесете и с помощта на тампон. За тази цел нанесете малко количество от крема върху него и след това го поставете и задръжте за известно време върху кожата.

4.Погрешно е нанасянето на околоочен крем само в зоната под окото. Напротив, той трябва да се разнесе добре навсякъде  по околоочния контур, но не и прекалено близо до миглите, защото има опасност да попадне в окото ви и да го раздразни.

5.И на края ви съветваме винаги да изчаквате около 15 минути, след като сте нанесли околоочния крем, без значение дали това е сутринта или вечерта. В първия случай е добре да оставите крема да попие добре, преди на нанесете основния си грим, а във втория трябва да оставите крема да попие, за да не се изтрие в калъфката на възглавницата ви, докато спите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com