Ето как работният ти процес да е по-ефективен

1148
Ето как работният ти процес да е по-ефективен
Снимка: iStock

Упоритата работа невинаги води до желаните резултати. За да се постигне висока ефективност, си струва да действате разумно и планирано. Благодарение на това отношение ще можете да постигнете важни за вас цели.

Ако имате злоба към себе си, че сте направили много по-малко, отколкото сте планирали, не се поддавайте на песимистично настроение. Помислете защо това се случва и след това се съсредоточете върху дейности като:

Кога обичаш истински работата си?

За някои хора намирането на „перфектната“ работа е като търсене на игла в купа сено; но ако мислите, че вече го имате или з...

- Определяне на приоритети

Липсата на организация е враг на производителността. За да работите ефективно, е добре да групирате задачите в конкретен ден, например според тяхната важност. Изпълнението на най-важните си задължения рано през деня е ефективен метод. Умът е най-ефективен в първите часове на работа. С течение на времето способността ви да се концентрирате намалява.  

- Планиране

Струва си да запишете дейностите за всеки ден под формата на график, като зададете определено време за тяхното изпълнение. Трябва реалистично да прецените своите възможности. Ако трябва да изпълните няколко задачи в даден ден, планирането може да бъде ефективен начин за организирането им. Липсата на времева рамка задълбочава тенденцията към отлагане на задълженията, което предизвиква натрупването им.    

- Концентрация върху конкретна задача

Най-честите грешки при смяна на работа

Трудовата мобилност сред младите хора обикновено е по-висока, отколкото сред другите сегменти от населението. Това е така, защото профе...

Сърфирането в мрежата, разговорите с колеги и четенето на пресата са забавни дейности, но могат да подкопаят ефективността. По-добре да се грижи за тях по време на почивката. В противен случай може изведнъж да осъзнаете, че сте загубили време, което трябва да отделите за конкретна работа.

- "Отрязване" от ненужни стимули

Когато имате впечатлението, че ниската производителност се дължи например на шума в офиса, можете да договорите гъвкаво работно време с вашия работодател. Друго решение е дистанционната работа. Изключването на телефона ви, когато сте в офиса, също може да бъде ефективен начин за повишаване на ефективността. Особено, ако често използвате съобщения.

- Поддържане на работното място подредено

Безпорядъкът е голяма пречка при изпълнение на задълженията. Отнема твърде много време, за да се намери един обект или документ в неподреденото пространство. Добре е всеки предмет на бюрото да има свое място. Също така си струва да поддържате ред в компютъра и други електронни устройства.

Нещата, които трябва да знаете, преди да започнете кариерата си

Понякога сядате ли за момент: у дома, на кино или в автобуса, и мислите за професионалното си бъдеще? Какъв искате да бъдете, какво да ...

- Награждаване при постигане на цели

По-лесно е да постигнете целите си, ако знаете, че ви очаква награда. Бъдете щедри със себе си. Например, ако успеете да изпълните плана за деня, отидете да пазарувате, поръчайте си книгата, която искате да прочетете или просто намерете нещо, което ще бъде от голяма стойност за вас. Само не забравяйте да не злоупотребявате с наградите! 

- Почивка

Само добре отпочинал човек може да работи ефективно. Умората намалява способността за концентрация и причинява лошо настроение. Струва си да се намери време за сън, развиване на интереси, среща с близки хора и т. н. Работохолиците не могат да действат ефективно дълго време, защото не зачитат границите на собственото си тяло.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com