Ето кой е най-вредният мед – ще останете изненадани

66416
Ето кой е най-вредният мед – ще останете изненадани
Снимка: iStock/Guliver

Всеизвестен факт е, че медът е полезен при лечението на много видове заболявания. Но със сигурност ще останете изненадани от факта, че почти 80% от него се състоят от глюкоза, водата е около 18% и само 2-3% в състава му са витамини.

Въпреки това дори и в тези малки количества витамините в меда са един от най-добрите източници на полезни вещества и лек за много болести. Най-известните видове мед са от елда, липа, мед букет (полифлорен). Всеки от тях има много предимства, но има и недостатъци.

Обърнете буркана с мед с капачката надолу – ако това се случи, значи е ИСТИНСКИ

Полифлорен мед (мед букет)

Медът букет е известен със своите лечебни свойства, тъй като е направен от билки и неслучайно е най-предпочитан за консумация. В него има много повече полезни елементи, отколкото в монофлония (меда от един вид растение).

Кой не трябва да яде мед

Полифлорният мед също съдържа огромно количество въглехидрати. Но на фона на всичките му полезни свойства, се откроява още една особеност, която ще ви изненада: той повишава телесната температура и увеличава изпотяването. И това натоварва много сърцето. Затова е по-добре хората, страдащи от сърдечни заболявания, да избягват консумацията на мед букет.

Тези 2 храни са най-мощното средство за укрепване на имунитета

Всички сме чували за способността на лимона и чесъна да лекуват настинка. Оказва се, че те са двете най-силни храни по отношение укрепв...

Той представлява най-голямата опасност за страдащите от алергии, тъй като в състава му влиза прашец на много растения, а той е най-силният алерген. Поради тази причина не се препоръчва не само за деца, но и за кърмачки. Консумацията му може да причини задушаване, подуване на горните дихателни пътища, кожни обриви и екзема.

Полифлорният мед е противопоказан при заболявания като гастрит, панкреатит, ентероколит, ексудативна диатеза, остър ревматизъм, скрофула, стомашна резекция (в следоперативния период), холецистектомия.

Мед от елда

Медът от елда съдържа 40% глюкоза и фруктоза. Поради тази причина той не трябва да се консумира от хора, страдащи от диабет и алергии. В 100 грама от него се съдържат 309 ккал, което е три и половина пъти повече от калоричното съдържание на бананите.

Следователно заместването на захарта с мед от елда е голяма грешка. Диетолозите не препоръчват той да се консумира от деца под две години, тъй като е твърде тежка храна за тяхната незряла храносмилателна система.

Светкавично лечение на настинка

Можете да победите настинката с една много проста рецепта от народната медицина. За да се случи това обаче, трябва да приложите метода ...

Високото съдържание на захар в меда натоварва сериозно черния дроб и допринася за развитието на патогенни бактерии. Но едновременно с това този пчелен продукт пречиства кръвта. Той съдържа ензими, които подобряват храносмилането.

По-специално медът от елда съдържа висок процент желязо, поради което е безценен за предотвратяване на анемия. Консумацията му компенсира липсата на хранителни вещества в организма, а витамин В, се съдържа в изобилие в него и облекчава умората.

Липов мед

Опитните пчелари определят ​​липовия мед като най-ценен. Според тях, ако започвате деня с лъжица липов мед, това ще активира значително жизнеността на организма ви, ще облекчи синдрома на хроничната умора и ще ви помогне да се отървете от стреса. Липовият мед съдържа уникален компонент - фернезол, който има дезинфекциращи свойства.

Консумацията му оказва положителен ефект върху киселинността на стомаха. Често се използва при настинки. Въпреки това, той е напълно противопоказен при заболявания, свързани с кървене. Учените са доказали, че медът разрежда кръвта. Това важи най-вече за липовия мед.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

7 начина за откриване на изневяра

Програмата за пране, която разваля пералнята

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием сок от нар всеки ден?

4 неща, които всяка дама над 40 години трябва да направи

Възможно ли е да сварите картофи за 5 минути?

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Нумеролог разкри как рождените дати на партньорите разкриват задачата на техния съюз

Учени с важно разкритие: Ето защо може да е оглушал Бетховен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com