Ето защо да не отглеждате орхидея в дома си

40392
Ето защо да не отглеждате орхидея в дома си
Снимка: iStock

Орхидеята е непретенциозно растение с изискан външен вид и е любимо цвете на много домакини. Тя перфектно украсява дома и придава на интериора стилен вид. Нейните съцветия се наричат многоцветни пеперуди заради разнообразната цветова палитра. В допълнение към естествените нюанси можете да намерите уникални цветове на хибриди, отглеждани от цветарите. Най-необичайният сорт са черните орхидеи.

Цветът на листата показва здравето на растението. Потъмнелите листа са знак за липса на светлина, пожълтели с петна - това е излишък на светлина.

Има много мистерии, свързани с орхидеите. Съществуват  противоречиви слухове за красивото растение. Всичко това кара любителите на цветята да се замислят над знаците и суеверията, преди да купят това луксозно растение.

Някои учени, обаче, предполагат, че орхидеите са известни на човечеството от много по-дълго време. Това е семейство от древни цветя, които символизират чистота, целомъдрие, съвършенство, хармония и божествена красота.

Това цвете било подарявано на неомъжени момичета. Според по-нататъшното състояние на орхидеите била предсказана съдбата на момичето. Цъфтящото растение сякаш казвало, че скоро ще създаде семейство. Ако цветето линее, предсказвало, че момичето ще бъде самотно.

В древни времена рицарите подарявали орхидеи на любимата си, демонстрирайки чистотата на своите желания. Лечители и магьосници приготвяли отвара от мистериозното растение. Смятало се, че отварата дарява човек с магическа красота и привлекателност.

Легендата разказва, че по време на силен порой боговете Венера и Адонис се оттеглили в крайбрежна пещера. В пристъп на страст те започнали да свалят дрехите си. Чехълът, който паднал от крака на Венера, се превърнал в луксозно цвете. Съвременните цветари наричат растението „Дамски чехъл“.

Но, както бе споменато по-горе, се споменават отрицателните последици от влиянието на орхидеята върху състоянието на хората, а това са:

•             безсъние;

•             умора, летаргия;

Ако направите това, вашата орхидея ще БЛЕСТИ

Орхидеите са едни от най-нежните растения, успяващи да украсят дома ни по великолепен начин. Тези цветя са истински разкош. Ако искаме ...

•             депресивно състояние;

•             раздразнителност;

•             намалена концентрация;

•             главоболие.

Цвете, поставено в офис, със своя остър аромат може да намали работоспособността на човека. Орхидеята във вашата спалня може да бъде неудобна, ако е близо до вас. Някои видове цветя имат прашец, който причинява мигрена, слабост, нарушение на съня, прави човек малко потиснат, сякаш го приспива.

Ако правите тези 6 неща, орхидеята ви ще цъфти през цялата година

Царицата на цветята – нейно величество орхидеята е любимо цвете на много дами. Дами, които са красиви, интелигентни, търпеливи. Т...

Има много противоречия относно това дали една орхидея е вредна за хората? Всички предразсъдъци за това прекрасно цвете се основават на собствения ни опит на нашите предци, който си заслужава да се изслушат:

•             смята се, че изисканото съцветие е вампир, който се подхранва от енергията на други растения и хора. Особено вредните му свойства се активират през нощта, както и когато започне да цъфти;

•             орхидеята е дамско цвете, поради което е нежелателно да се поставя стайно растение, където има мъжът. Той става женствен под въздействието на цветето;

•             някои любители на цветя отбелязват, че според суеверието растението прогонва мъжа от къщата.

Затова е необходимо да се грижите за мъжете от семейството. Би трябвало да са в по-малък контакт с това растение. Занесете цветето на място, където жената стои по-често, например в кухнята.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com